News55

Prins Carl Philip på nytt, iskallt uppdrag - Lockar turister till norr

Artikelbild
Foto: Johan Nilsson/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 okt. 2021

Han är inte bara en gift småbarnspappa, nu tar Prins Carl Philip steget ut i kylan och låter turister flytta in i sin boning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte, 42, är prins av Sverige och hertig av Värmland. Bra så men han är också trebarnspappa med allt vad det innebär. När han inte vallar barn driver han framgångsrika designerföretaget Bernadotte & Kylberg där Oscar Kylberg, 49, är hans kollega.

Nu har de båda tagit sig vatten över huvudet bokstavligt talat och har tillsammans antagit utmaningen att skapa flera konstverk i naturens eget material, placerade i Ishotellet Jukkasjärvis svit. I oktober kan hågade gäster checka in i denna kungliga miljö.

 ­– Att skapa ett designkoncept och formge ett rum i en unik svensk miljö, på naturens egna villkor är, helt enkelt ett projekt som vi gärna ville tacka ja till, säger Oscar Kylberg till Aftonbladet.

Och det råder inte brist på kyla och is förstås. Hotellet består av 1 300 isblock från Torne Älv som används för att skapa hotellet som är vida världskänt och numera kan man boka en resa med reseföretaget Ving för att besöka, det för många, exotiska hotellet i norr och då man förstås hoppas på att många gäster är nyfikna på Prins Carl Philips verk.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS