News55

Så ville Lasse Berghagen ha sin begravning

Artikelbild
Lasse Berghagens sista intervju sändes under söndagen. Foto: TT
Mauritza Klingspor
Mauritza Klingspor
Uppdaterad: 02 nov. 2023Publicerad: 02 nov. 2023

Lasse Berghagens sista intervju sändes under söndagen. Där avslöjade han sin sista önskan om hur hans begravning skulle gå till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Intervjun med Mark Levengood spelades in för ungefär ett år sedan, och var planerad att publiceras efter den folkkäre artistens död. Ingen visste vad som sagts under intervjun, inte ens hans familj, skriver Expressen.

Under intervjun berättade Lasse Berghagen hur han ville att hans begravning skulle se ut.

– Med bästa vännerna och får man önska sig en period på året så önskar jag mig att det är på försommaren så att det är mycket syrener och syrenblommor inplockade som doftar gott. Och sen att de spelar ”Som en blänkande silvertråd”. Den betyder mycket för mig, berättar Lasse Berghagen. 

Artisten sa några sista ord tillägnat familjen.

– Jag kan ju säga då att där jag är nu saknar jag er väldigt mycket. För ni har betytt oerhört mycket för mig. Man brukar säga ”i glädje och sorg”, men det har inte varit någon sorg, utan enbart glädje. Och återigen så mycket kärlek. Värme och omtanke, säger han.

I ett inlägg på sociala medier-plattformen Instagram tackade dottern Malin Berghagen för programmet. 

”Tack älskade pappa för ett jättefint program. Så berörande vackert avslut. Tack fina Mark Levengood. Vart du än är pappa saknar vi dig också”, skrev artistens dotter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS