News55

Sångare i ikoniskt band är död

mikrofon
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 01 dec. 2022Publicerad: 01 dec. 2022

Fleetwood Mac-medlemmen Christine McVie har gått bort, rapporterar BBC. Hon blev 79 år gammal.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Christine McVie under en spelning på Madison Square Garden i New York 2014. Arkivbild.

Hennes familj säger i ett uttalande att Christine McVie dog på sjukhus, omgiven av sina nära och kära, och säger att de vill att hon blir ihågkommen som “en otrolig människa och hyllad musiker som älskades överallt”.

Hon föddes som Christine Perfect i Bouth i nordvästra England 1943 och gifte sig med Fleetwood Macs basist John McVie 1968. Två år senare gick hon själv med i bandet, där hon skrev låtar, spelade keyboard och sjöng på flera av bandets hits. Bland hennes mest kända låtar märks “Little lies”, “Don’t stop” och “Everywhere”.

Paret McVie skilde sig medan bandet var på turné i USA och Kanada 1976, vilket slet på gruppen – men berikade låtskrivandet till albumet “Rumours”. En skiva som visade sig bli en av de mest sålda genom tiderna.

“Vi är lyckligt lottade över att ha fått dela liv med henne. Individuellt och kollektivt älskade vi Christine och vi är tacksamma för våra fantastiska minnen. Hon kommer bli så otroligt saknad”, skriver bandet i ett uttalande enligt BBC.

Christine McVie lämnade bandet 1998 och har släppt flera soloskivor, men gick med igen 2014.

Från bandets klassiska uppsättning på 1970- och 80-talet är sångaren Stevie Nicks och trummisen Mick Fleetwood fortfarande med. Sångaren och gitarristen Lindsey Buckingham lämnade 2018.


ANNONS
Fleetwood Mac med en handfull Grammys 1978. Från vänster: Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood och John McVie. Arkivbild.
AP/TT
Fleetwood Mac med en handfull Grammys 1978. Från vänster: Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood och John McVie. Arkivbild.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS