News55

Skifs om sonens yrkesval: "Lite av en familjehobby"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 maj 2022

Nu berättar Björn Skifs om sonen Olivers jobb och hur han valt att engagera sig i det.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Björn Skifs, 74, och hustrun Pernilla har sönerna Oliver och Jonathan tillsammans och det finns väldigt få bilder på kvartetten ihop. Nyligen medverkade dock Björn och äldste sonen Oliver i programmet ”Malou efter 10” och berättade om sin relation men också om det yrkesval Oliver valt.

Oliver har en kreativ ådra och redan som liten var det något hans föräldrar kunde se och stötta och idag jobbar sonen som konstnär och målar tavlor varav många har motiv som instrument så förmodligen har han blivit inspirerad av sin kända pappas jobb som musiker.

– Man såg att detta var en kille som ville skapa saker. Han tecknade och ritade och målade. Han böjde piprensare och fick till dinosaurier, helt makalöst. Jag fattade inte, hur gör han? berättar Björn i programmet.

Och tydligen var inte skolan Olivers starkaste sida som liten. Redan då gillade han att hålla på med det konstnärliga skapandet.

– Vi såg att han hellre ville hålla på med det kreativa än med skolämnena.

Idag är Björn delaktig i sin sons projekt och finns där som bollplank och stöttepelare men även i det praktiska som att transportera verken, packa och hänga upp dem vid utställningar.

–  Det har blivit lite av en familjehobby det här.

Oliver själv minns sin barndom med värme men menar att den förstås inte var som alla hans vänners uppväxt.

ANNONS

– Det jag känner har skilt sig från andra människors uppväxt är att det alltid har funnits den där peppen och engagemanget, och viljan att engagera sig själv i det, att det här tror vi på, menar han och hänvisar till sina föräldrars engagemang.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS