News55

Thomas Ravelli om operationen - Det kom som en chock!

Artikelbild
Foto: Henrik Montgomery/TT
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 sep. 2021

Hans hjärtfel upptäcktes för två år sedan. Men först nu har Thomas Ravelli opererats men har en lång väg tillbaka.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, 62, inledde sin allsvenska karriär i Östers IF och vann SM-guldsäsongerna 1980 och 1981 och sedan dess har livet har rullat på, han har varit frisk, fått tre barn och är gift med sin Cathrine men när han medverkade i ”Let´s Dance ” 2019 upptäcktes ett hjärtfel då det gjordes en rutinkontroll.

­– Det kom som en chock. De gjorde en rutinundersökning inför Let’s Dance och där fick jag reda på att jag hade läckage på två klaffar. Jag hade säkert gått runt med det där i flera år utan att veta om det, både i Superstars och i Mästarnas mästare, där man tog ut sig totalt. Jag gjorde inga tester inför det, berättar han i Expressen.

Operationen har varit inplanerad sedan i våras men då han drabbades av Covid-19 och fick blodproppar i lungorna fick allt skjutas upp men sportprofilen har boostat kroppen genom träning för att vara i så god form som möjligt inför operationen som var en rejäl pärs. I ett inlägg på Instagram tackar han personalen på sjukhuset i Göteborg.

”Stort tack till alla er på Sahlgrenska som tog hand om mig, och ett särskilt tack till Henrik och Vincenzo och hela OP-laget, som lyckades laga mitt hjärtfel. Jag är er för evigt tacksam”.

 Numera mår Thomas bra även om året har varit kämpigt och han är lyrisk över den fina vården han fått, nu väntar rehabilitering  i ett halvår innan han är tillbaka till sitt forna jag.

 ­­­– Ja, det är helt fantastiskt. De är så lyhörda och ger en sån stöttning. När man verkligen är inne i den svenska sjukvården så slås man av hur fantastisk den är och vilka fina människor som jobbar där, säger han. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS