News55

Ulf Brunnberg om Gösta Ekmans begravning: "Hyckleri"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2022

En av Ulf Brunnbergs närmsta vänner var kollegan Gösta Ekman. Nu berättar Ulf varför han valde bort vännens begravning av flera anledningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Alla minns vi ”Jönssonligan” i allmänhet och i synnerhet då kanske skådespelaren Ulf Brunnberg, 75, som med sin träffsäkra humor blev enormt folkkär tillsammans med en av sina bästa vänner, kollegan Gösta Ekman där de spelade radarparet ”Vanheden” och ”Sickan”. 

Under drygt 50 år varade deras vänskap men när Gösta gick bort 2017 i cancer var inte Ulf på plats vid kollegans begravning enligt Aftonbladet.

 – För det första är jag ateist och är man död så är man död. Jag tycker nästan att begravningar är hyckleri. Jag uppskattade Gösta när han levde och vi pratade ofta. Jag tror inte han hade uppskattat den begravningen, han var ateist själv. Men det var såklart en jättesorg när han dog.

Med åren gled de båda ifrån varandra alltmer och när Gösta gifte sig med dramatikern Marie-Louise Ekman och Ulf ville fortsätta med ”Jönssonligan-filmerna” sa Gösta nej och ville inte medverka. Då Ulf ändå gick vidare med den nya filmen blev deras relation allt sämre.

– Att vi tappade kontakt med varandra handlade om att vi inte jobbade ihop lika mycket som tidigare. Sedan gick han och gifte sig, och det är klart att äktenskapet blev primärt för honom. Mycket av det umgänge vi hade de försvann ut i marginalen också. Det är ju inte så roligt att bli ersatt, särskilt inte om man heter Gösta Ekman. Han trodde aldrig att det skulle hända. Men vi var aldrig ovänner. Det var mer, jaha då är den eran över, har Ulf berättat tidigare i Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS