News55

Victoria Skoglund om saknaden: ”Känns tufft fortfarande"

Artikelbild
Trädgårdsmästare Victoria Skoglund
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 aug. 2022

Victoria Skoglund förlorade sin pappa i somras och kämpar fortfarande med sorgen och saknaden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, 54, ses i ”Nyhetsmorgon” regelbundet och driver handelsträdgården Zetas utanför Stockholm. I somras gick hennes älskade pappa bort och hon skrev då ett känslomässigt inlägg på sin instagram där hon berättade om förlusten.

Hennes pappa, trädgårdsarkitekten Folke Mattsson, övertog Zetas 1975 från Gösta Zetterkvist och 1989 började Victoria arbeta i företaget och har alltid stått sin pappa väldigt nära. Hon kallades ”Lilljäntan” när hon var yngre då det var äldre trädgårdsmästare som jobbade på Zetas men nu har hon tagit revansch med råge.

– Alla andra var mycket äldre, och det var gamla trädgårdsmästare som jobbade här. Jag stötte på ganska mycket patrull, och har alltid gjort det. Vår bransch är rätt gammaldags, och jag tror att jag har stuckit ut hakan genom att göra en väldigt modern butik.

­– Sen när allt var klart kom det hejarop och hurra, men emellanåt har det varit tufft, berättar hon i Expressen.

Sorgen efter sin pappa har inte lagt sig och Victoria kämpar varje dag med sorgen efter honom.

– Det är något som saknas. Det ligger fortfarande väldigt mycket lappar, som han har skrivit, på skrivborden, och det är mycket som påminner om honom. Han har ju planterat väldigt många av de här växterna. Nej, saknaden är jättesvår. Jag sa till honom att tänk om jag inte klarar av det här efter att du har dött, och då sa han att ”man kan aldrig släcka en trädgårdsmästares motor”. Men just då kändes det som att jag inte kommer vilja fortsätta. Först nu börjar det vakna till liv igen. Jag känner mig svag efter att han gick bort. Han var ju otroligt stark på den här platsen och som mentor. Han har varit med mig sen jag tog över. Det är klart att det känns svårt fortfarande.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS