News55

Därför får hunden dig att må bättre

hund
61 procent av hundägarna medger att umgänget med hunden är det bästa på dagen. (Foto: Pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 08 aug. 2024Publicerad: 08 aug. 2024

Ny forskning visar att en av de bästa sakerna du kan göra för att må bättre är att skaffa en hund. Hundens empatiska förmåga att läsa av känslor har stor betydelse, liksom den får oss att leva sundare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En undersökning bland 2 000 hundägare avslöjade att 39 procent uppgav att att deras känslomässiga jag blivit bättre på grund av deras hundar, även den mentala (27 procent)och fysiska hälsan (25 procent)

Det var Talker Research som på uppdrag av Nulo genomförde undersökningen, rapporterar New York Post.

61 procent av hundägarna medger att umgänget med hunden är det bästa på dagen.
(Foto: Pexels)

Uppskattade egenskaper

En egenskap som hundägare uppskattar särskilt högt är vovvarnas vilja att försöka trösta om de märker att någon är ledsen och mår dåligt.

Andra berättade att deras pälskling blivit en trofast vän (45 procent) som de kan anförtro sig åt. Känslan av att ha en “bundsförvant” är viktig, även om hunden inte kan förstå varenda ord. Det är känslan av att ha någon trofast vid sin sida som är viktig. Någon som bryr sig.

Drygt en tredjedel av deltagarna berättade att deras fyrbetna vän får dem att ta bättre hand om sig själva och leva ett sundare liv.

61 procent av hundägarna medger att umgänget med vovven är det bästa på dagen. 85 procent uppgav att träning stärker banden mellan dem och deras hund(ar).

En egenskap som hundägare uppskattar särskilt högt  är hundars vilja att försöka trösta
En egenskap som hundägare uppskattar särskilt högt är hundars vilja att försöka trösta om de märker att någon är ledsen och mår dåligt. (Foto: pexels)
ANNONS

Hunden fyller många viktiga funktioner

Faktum är att hundar höjer sina ägares humör genom att få dem att skratta (73 procent), leka (68 procent), mysa (67 procent) eller bara vara ett gott sällskap i soffan (64 procent).

“Medan många tänker på de positiva hälsoaspekterna som det innebär att ha hund, är det ibland lätt att glömma allt som våra hundar gör för oss”, säger Dr. Heather Mendoza, chef för forskning och utveckling hos Nulo.

Läs även: Parfym för hundar – djurskyddsorganisation varnar News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS