News55

Därför utsmyckas hundar med konstverk i ny bok

hundar
Winnie Au vill ta bort skammen hos hundar efter operation, därför har hon bytt ut den fåniga tratten på huvudet mot färgsprakande och innovativa konstverk i sin bok. (Foto: Skärmdump från Amazon)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 sep. 2024Publicerad: 18 sep. 2024

I stället för att bära tratt efter operation avbildas hundar i ny fotobok med allehanda konstverk runt halsen och delar av huvudet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Upphovsmakaren till den annorlunda fotoboken, Winnie Au, vill ta bort skammen hos hundar som återhämtar sig efter operation och tvingas bära tratt på huvudet för att inte slicka och bita på såret.

“Jag ville ta bort den där förödmjukelsen efter operationen – det sorgligaste ögonblicket för varje husdjur – och vrida den till något vackert och majestätiskt”, förklarar Winnie Au i sin bok, berättar CNN.

Vill att folk ska stanna upp

Hon har samarbetat med designern Marie-Yan Morvan för att ta fram de konstnärliga strutarna till hundarna och som är gjorda av alla möjliga material, inte bara tyger och fibrer utan även vardagliga ting som exempelvis sugrör och sminksvampar.

Winnie Au sprudlar av idéer om vad hundar kan ha i stället för sina löjliga trattar efter operation. (Foto: Skärmdump från Winnie Au:s hemsida)

Godis, kottar och andra saker från naturen, och mycket annat har också använts vid den kreativa utsmyckningen av människans bästa vän.

“Jag ville att folk skulle tänka på dem som konstverk”.

“Jag ville verkligen att folk skulle stanna upp och titta på dem”, säger Winnie Au.

ANNONS

I boken figurerar 60 hundar och nästan alla satt vackert med sina udda strutar på huvudet när de förevigades.

Winnie Au och designern Marie-Yan Morvan samarbetade med en djurbyrå i New York City för att hitta sällsynta hundraser till boken.

ANNONS

Hade roligt med hundarna

Winnie Au berättar att jobbet stundtals var kaotiskt, men att det också roar henne, samtidigt som det krävs mycket tålamod för att få hundarna att fungera som fotoobjekt utsmyckade med konstnärliga trattar på hjässan.

(Foto: Skärmdump från Winnie Au:s hemsida)

“För det mesta skrattade vi bara. Jag har alltid haft ett bra gäng med mig. De älskar alla djur också. Alla som var i närheten förstod djuren och var bekväma med att låta dem vara sig själva”, säger Winnie Au till CNN.

Projektet “Cone of Shame” inspirerades av Winnie Au:s avlidne corgi, Tartine, som boken också är tillägnad.

(Foto: Skärmdump från Winnie Au:s hemsida)
ANNONS

En del av intäkterna från bokförsäljningen går till Animal Haven’s Recovery Road Fund, som är inriktad på specialiserad medicinsk vård och akut behandling av djur.

“Jag ville ge tillbaka och vända smärtan jag upplevde efter att ha förlorat min hund till något bättre”, säger Winnie Au till CNN.

Läs även: Konstutställning med hundar som musor News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS