News55

Expert: Ska du fota hunden? Be om lov först

foto
Omvända roller. Här är det hunden som står bakom kameran. Vill du posera? Fundera på det... (Foto: Martin Meissner/AP/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 02 okt. 2024Publicerad: 02 okt. 2024

Hon “pratar med husdjur” och försörjer sig på att lära människor förstå vad deras bästa vänner säger – och hon hävdar bestämt att om husdjuren ska fotograferas är det viktigt att fråga först om de vill ställa upp på bild.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

The Mirror berättar om Nikki Vasconez, en djurkommunikatör som påstår sig ha klart för sig vad djur pratar om.

Hon gör goda affärer på att vara tolk när husdjursägare språkas vid med sina hundar. Hon är alltså ett så kallat ett medium med inriktning på husdjur och deras ägare,

Är du säker på att husdjuret vill stå modell?

Hon har också en orubblig åsikt om att det krävs tillåtelse av djuret innan husse, matte eller vem det nu är tar foton och lägger ut på exempelvis sociala medier, vilket är vanligt.

Enligt Nikki Vasconez är det inte alls säkert att djuren vill förevigas på bild, de kanske inte har lust att posera, som hon uttrycker det.

“Nästa gång du vill ta en bild på ditt husdjur, innan du tar fram kameran, be om lov och förklara varför du vill ta en bild”, har hon tidigare sagt i en Instagramvideo.

Tecken på att djuret inte vara med

Om husdjuret till exempel börjar slicka sig nervöst om nosen när du pratar om fotografering, då vill den absolut inte figurera på bild, slår hon fast.

ANNONS

Och är det så att din familjemedlem aldrig vill bli fotad, förtydligar Nikki Vasconez – då är det bara att hacka i sig och respektera det.

När Nikki Vasconez betonat vad hon tycker om att fota husdjur intygade en följare i en kommentar att hon är helt rätt ute:

“Jag har definitivt märkt det här!! Så sant! Min hund tittade alltid åt motsatt håll för bilder och jag började säga till honom att det är viktigt att han är med på våra familjebilder och nu poserar han så bra. Alltså, seriöst, jag är så imponerad.”

Ytterligare en följare berättar, enligt The Mirror, att deras valp satte sig ner och tittade in i kameran när den först hade överösts av komplimanger inför en fotografering.

Läs även: Hunden och katten går före släkt och vänner News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS