News55

Fyra valpar och deras mor räddade från lågorna

valpar
Rottweiler-valparna och deras mor räddades i en heroisk insats från de rytande skogsbränderna i norra Kalifornien. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 31 juli 2024Publicerad: 31 juli 2024

Mitt i den förödande skogsbranden i norra Kalifornien inträffade en hjärtskärande incident som tack och lov slutade lyckligt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En rottweiler-tik och hennes fyra valpar hamnade i en farlig situation när deras ägare, under en panikartad evakuering, tvingades lämna dem kvar i ett område som hotades av de snabbt spridande bränderna.

Ägarens lastbil blev obrukbar mitt i flykten, vilket gjorde det omöjligt för henne att ta med hundarna. Hon hoppade in i ett annat fordon för att rädda sig själv.

Räddningsinsatsen

Efter att ha larmat myndigheterna om valparnas situation, stod det klart att det krävdes ett ovanligt tillvägagångssätt för att rädda dem, rapporterar New York Post.

Flera försök att nå området med traditionella medel misslyckades på grund av de intensiva lågorna och den kraftiga röken.

Räddningsteamet, som inkluderade både lokala och regionala enheter, insåg att en helikopter var nödvändig för att genomföra den riskfyllda räddningsaktionen.

Valparnas framtid

De räddade djuren fick omedelbar vård för uttorkning och blev omhändertagna på ett skyddshem. På hemmet får hundarna möjlighet att återhämta sig och leka.

ANNONS

Frågan om återförening med deras ägare är fortfarande oklar, eftersom det är ovisst om hon har ett hem att återvända till efter branden.

Stor eloge

Händelsen visar inte bara de extrema utmaningar som brandkåren ställs inför under liknande katastrofer, utan även de svåra beslut som drabbade individer måste ta under livshotande omständigheter.

Räddningsaktionen är en påminnelse om de heroiska insatser som sker för att skydda liv, både människors och djurs, under naturkatastrofer som Kaliforniens återkommande bränder.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS