News55

Hund för 1,6 miljoner – skållhet bland rika

vakthund
De här vakthundarna har blivit extremt rikas nya statussymbol och kostar cirka 1,6 miljoner styck. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 juli 2024Publicerad: 16 juli 2024

När riktigt rika vill ha en statussymbol och trogen vän med päls och fyra ben – då rusar priset i väg till 1,6 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

New York Magazine berättar om de extremt förmögnas senaste snuttefilt, som i klartext är en hund av det lite ovanligare slaget.

Det handlar inte om chihuahua eller någon annan småhund som ryms i handväskan, det här är bastanta vovvar vars huvuduppgift är att vakta sina ägare och deras hus och hem.

Vill inte kallas attackhundar

Det är en speciell typ av vakthundar, hypertränade för att klara sin uppgift, och de kallas Svallinhundar.

Namnet är hämtat från den nordiska mytologin, där Svalinn var en beskyddande sköld.

De allra mest förmögnas sällskapsdjur, eller vad vi ska kalla hundarna, består av en blandning av schäfer, holländsk herdehund och belgisk vallhund som utbildas för att tjäna sina galet rika hussar och mattar i vått och torrt.

Men smakar det så kostar det – priset för de exceptionellt hårdtränade vakthundarna är ungefär 150 000 dollar styck, det vill säga runt 1,6 miljoner kronor.

För den summan får du en skaplig villa på flera platser i Sverige, eller både bil och lägenhet om du inte slår ner pålarna i någon av de dyrare kommunerna i landet. Bara som en jämförelse.

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Rika passar på att skynda fynda

Till Business Insider, som refererar till New York Magazines reportage om de exceptionellt eftertraktade vakthundarna bland rika, säger uppfödaren i Montana, USA, som tränar upp hundarna i två till tre år för sina uppdrag att priserna på djuren väntas stiga framöver. Därför är det läge att slå till nu.

Det rådet tycks många med större dimensionerade plånböcker anamma.

Läs även: AI avslöjar din hunds innersta tankar News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS