News55

Hundar gifter sig – senaste flugan i Kina

hundbröllop
Det är väl klart att även din hund ska få möjligheten att ingå äktenskap. (Foto: Unsplash)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 29 juli 2024Publicerad: 29 juli 2024

Hundbröllop blir allt mer populära i Kina, där hundägare spenderar stora summor för att fira sina fyrbenta vänners stora dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Denna nya trend, som snabbt sprider sig över landet, speglar den ökande betydelsen av husdjur i kinesiska hushåll.

hundbröllop kina
Grattis säger vi till alla de nygifta hundparen. (Foto: Unsplash)

Allt fler husdjur

Kinas husdjursindustri har upplevt en enorm tillväxt de senaste åren, driven av förändrade sociala och ekonomiska faktorer.

Den ökande urbaniseringen, stigande inkomster och en växande medelklass har bidragit till att fler kineser väljer att skaffa husdjur och spendera mer på deras välmående.

Kinesiska konsumenter ser alltmer sina husdjur som familjemedlemmar, vilket driver efterfrågan på premiumprodukter och tjänster.

Denna förändring i attityd har också lett till en ökning av specialiserade husdjursbutiker, hund-salonger och veterinärkliniker, förklarar China Business Review.

ANNONS

En växande trend

ANNONS

Ett fenomen som skjutit i höjden till följd av den ökande mäng husdjur i kinesiska hushåll är hundbröllop.

Detta innebär att två hundar “gifter sig” i ceremoniella evenemang som liknar människors bröllop, komplett med bröllopskläder, ringväxling och festligheter, förklarar New York Post.

Hundägarna går ofta in helhjärtat, med skräddarsydda kläder, blommor, tårtor och till och med fotografering.

Kostnaden för dessa bröllop kan uppgå till höga summor, vilket visar hur viktiga husdjur har blivit i många kinesiska familjer.

Regeringens utmaningar

Samtidigt som hund- och kattbröllop ökar i popularitet, står den kinesiska regeringen inför utmaningar med att öka antalet mänskliga äktenskap och hantera en minskande födelsetakt, skriver The Economic Times.

Regeringen har infört olika åtgärder för att uppmuntra äktenskap och familjebildning bland unga kineser, men resultaten har hittills varit blandade.

En reflektion av förändrade värderingar

ANNONS

Trenden med hund- och kattbröllop kan ses som en reflektion av de förändrade värderingarna i det kinesiska samhället, där husdjur har fått en alltmer central roll i familjelivet.

Medan regeringen försöker stimulera mänskliga äktenskap och födelsetal, fortsätter hund- och kattbröllop att växa i popularitet, vilket ytterligare understryker husdjurens betydelse i moderna kinesiska familjer.

Se även:

Lista: Här är de gladaste hundraserna. News55

Tipsen som förlänger livet för din hund. News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS