News55

Hundtränaren som gör valpar gatusmarta

Hundtränare
Hundtränare Annie Grossman driver en hundskola i New York och har tränat tusentals hundar att vänja sig vid stadslivet. (Foto: Pexels)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 23 sep. 2024Publicerad: 23 sep. 2024

New York är inte bara hektiskt för människor – även hundar måste lära sig att navigera i storstans kaos. Hundtränaren Annie Grossman har blivit expert på att förvandla valpar till riktiga stadsproffs.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att gå på New Yorks gator är inte alltid en dans på rosor – särskilt inte för våra fyrbenta vänner. Hundtränaren Annie Grossman hjälper stadens hundar att behärska allt från sirener och trängsel till tunnelbanan.

Hon tänker att om din hund klarar New Yorks gator så kan den klara vad som helst, precis vad Frank Sinatra en gång sjöng i tiden. Grossman, som driver School for The Dogs i East Village, har tränat tusentals hundar, även Amy Schumers och Olivia Wildes vovvar, rapporterar New York Post.

Miljön är allt för hunden

Enligt Grossman är en av nycklarna till framgång att förstå hur miljön påverkar hundens beteende. ”Miljön styr i princip allt din hund gör,” förklarar hon för New York Post.

Hon använder klassisk betingning för att hjälpa hundar vänja sig vid stadens ljud – såsom sirener och byggarbeten – genom att introducera ljuden gradvis, alltid med godbitar som belöning.

En metod som kan få även den mest skärrade hund att känna sig hemma i stadens vimmel.

Att träna hundar är både roligt och krävande. Här serveras belöningen på nosen. (Foto: Flickr /2CC BY-SA 2.0 / Wikimedia Commons)
ANNONS

Träning och skräckhistorier

ANNONS

Grossman har också byggt upp en hinderbana för att simulera New Yorks gathörn och trängsel. En av hennes minnesvärda små klienter var en valp som råkade sluka ett kycklingben på gatan och som fick genomgå en dyr operation.

Genom träning hjälpte hon hunden att återfå sitt självförtroende och navigera risker på ett smartare sätt.

Tips för stressade stadshundar

Vill du att din hund ska bli en bättre stadsvandrare? Grossman tipsar om volymkontroll som ett enkelt första steg. Börja med att spela ljud från gatan på låg volym när hunden äter, och gradvis öka volymen samtidigt som du ger hunden godsaker.

På så sätt lär sig din hund att associera stressiga ljud med något positivt – som smarriga snacks!

Det finna flera anledningar att träna en hund. Positiva effekter av träning kan bli att hunden känner sig säkrare och tycker att det är roligt.

Läs också:

Lista: Åtta anledningar att träna din hund

ANNONS

Hund på jobbet – hetare än någonsin

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS