News55

Katt gick nästan 140 mil för att komma hem

Rayne Beau äter mat som han fått i Roseville, Kalifornien, i augusti 2024
Rayne Beau äter mat som Alexandra Betts gett honom i Roseville, Kalifornien, i augusti 2024. (Foto: TT/Alexandra Betts via AP)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 26 sep. 2024Publicerad: 26 sep. 2024

När katten Rayne Beau var med sin familj på en campingresa, cirka 140 mil hemifrån, blev han skrämd och försvann, men han hittade hem igen, i alla fall nästan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I juni var Susanne Anguiano med familj på campingresa i nationalparken Yellowstone, som ligger i den amerikanska delstaten Wyoming, det skriver TT i Hufvudstadsbladet.

Katten Rayne Beau tittar ut genom fönstret på Susanne Anguianos husbil i juli 2023
Katten Rayne Beau tittar ut genom fönstret på Susanne Anguianos husbil i juli 2023. (Foto: TT/Susanne Anguiano via AP)

Familjen hade med sig sin katt på resan, men han blev skrämd av något och sprang in i ett skogsområde. Susanne Anguiano och hennes familj letade i fyra dagar.

Tillslut var de tvungna att ge upp och resa hem till Salinas, i delstaten Kalifornien, cirka 131 mil därifrån.

Vandrat på egen hand

Två månader senare fick familjen ett samtal från någon i staden Roseville, som ligger ungefär tre och en halvtimmes bilväg från hennes hem.

Den som ringde hade hittat deras katt Rayne Beau.

Hur katten lyckats överleva och ta sig de nästan 120 milen, (140 mil bilvägen), från Yellowstone till Roseville är ett mysterium, men Susanne Anguiano tror att han försökte ta sig hem.

ANNONS

”Jag tror verkligen att han gjorde vandringen mest på egen hand. Hans tassar var i dåligt skick, han hade tappat 40 procent av sin kroppsvikt och han hade väldigt låga proteinnivåer på grund av otillräckligt näringsintag. Så han verkar inte ha blivit omhändertagen av någon”, säger hon till TT, skriver Hufvudstadsbladet.

Rayne Beau har nu fått en GPS-spårare så att hans familj kan hitta honom om han skulle komma bort igen.

Då tar tekniken hand om ditt husdjur

Det finns en massa teknik som har skapats för att hjälpa oss ta hand om våra husdjur, allt från övervakningskameror till automatiska matskålar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS