News55

Lista: Här är de gladaste hundraserna

hundraser
Hundarna som fyller ditt hem med glädje i vått och torrt. (Foto: James Nielsen/TT)
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 19 juli 2024Publicerad: 22 juli 2024

Hundarna som fyller ditt hem med glädje i vått och torrt. Se vilka som hamnar på topplistan av de goaste hundraserna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt American Kennel Club finns det tio hundraser som har den gladaste personligheten, rapporterar Pet é Pop.

Så ser topplistan ut:

1. Beagle

Beagle är en av de mest “bekymmerslösa, livliga och vänliga” hundraserna, enligt American Kennel Club. Den viftar med svansen när den är glad. Men det slutar inte där. När den är jätteglad så skakar hela kroppen av glädje.

ANNONS

2. Bichon Frisé

Den franska adeln har länge älskat Bichon Frisé, och det är lätt att förstå varför. Med sitt breda leende och sin fluffiga päls får den uppmärksamhet vart den än går, och blir ofta familjens lilla glädjespridare.

3. Labrador Retriever

Som en av världens mest populära hundraser är Labrador Retriever också känd för sitt glada och vänliga sätt. Den har en naturlig förmåga att se på hundskålen som halvfylld och älskar enkla nöjen som mat, promenader och kärlek.

ANNONS

4. Border Collie

Border Collie är fylld med energi som smittar av sig, särskilt när den får motion. Det finns få saker som är mer glädjefyllt än att se en Border Collie springa fritt genom ett blomstrande fält.

5. Bedlington Terrier

Känd för sitt lyckliga ansiktsuttryck är Bedlington Terrier en av de mest tokroliga hundraserna. Ursprungligen uppfödd för att jaga råttor så trivs den också bra med att bara slappna av och mysa, tillsammans med sin ägare.

6. Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois älskar att leka. Dess busiga beteende kommer garanterat få dig att le, och den är naturligt glad och sprallig.

7. Maltese

Maltese må vara en liten hund. Men den har ett stort hjärta och en sprudlande personlighet. Trots sin storlek är den modig och ställer gärna till med bus. Oavsett vad som händer, möter den livet med ett glatt humör – och förväntar sig samma från dig.

ANNONS

8. Irländsk röd Setter

Här har vi en ras som blir extra lycklig när den får röra på sig. Uppfödd för att jaga går den från att vara lugn och behaglig inomhus – till att utomhus förvandlas till ett energiknippe.

9. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är en perfekt familjehund och fungerar både som en sportig kompis och en sällskapshund. Orädd, social och lätthanterlig och dessutom lättsam med andra hundar.

10. Golden Retriever

Sist, men absolut inte minst, hittar vi trygga, trofasta Golden Retriever. Med ursprung som apporterande fågelhund är “Golden” idag en allroundhund som mår bra både som jakthund eller sällskapshund i ett aktivt hem. Den är mycket samarbetsvillig och har en utpräglad arbetslust. Den passar perfekt in som avslutning på topplistan av de gladaste hundraserna, som Pet é Pop publicerat.

Läs mer:

Ge hunden det här – då mår den prima. News55.

ANNONS

Hund för 1,6 miljoner – skållhett bland rika. News55.

Hund blev räddningen för diabetessjuk. News55.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS