News55

Semester med hunden: Så gör du

En hund ligger i en korg.
Inte ska hunden få hindra dina resplaner i sommar – ta med den. (Foto: Roland Schgaguler / SCANPIX / TT)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 26 juni 2024Publicerad: 28 juni 2024

Att resa med hund kan vara en härlig upplevelse både för dig och din fyrbenta vän. Med rätt förberedelser kan resan bli en minnesvärd upplevelse full av äventyr och gemenskap.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här är några av experternas bästa resmål samt resetips för att säkerställa att din resa blir så smidig och njutbar som möjligt.

hund bil
Om du åker med hunden i bil i sommar är det viktigt att tänka på att hålla den sval. (Foto: Jon Eeg / NTB / TT)

Att ta med hunden på semester kan vara en fantastisk upplevelse, så länge man planerar noggrant samt följer några enkla tips, förklarar Allas.

Att tänka på

Miljöträna hunden – För att undvika att hunden blir stressad under resans gång är det bra om du påbörjar miljöträning. Introducera resemiljöer som bil, buss och även tåg i förväg.

Planera pauser – Undvik stress genom att ta regelbundna pauser under resan. Tänk även på att din vovve inte ska behöva bli överväldigad.

Packa rätt – Glöm inte att inkludera hundmat, skål, bajspåsar, och vattenflaska i ditt och hundens resebagage.

Kontakta boenden – Ring hotell och restauranger för att säkerställa att hunden är välkommen. Gör gärna detta med god framförhållning för att slippa oväntade hinder under resans gång.

ANNONS

Lokala tips – Använd turistbyråer för att hitta hundvänliga platser, så som hundrastgårdar och stränder som även välkomnar fyrbenta kompisar.

roadtrip hund
Se till att hunden har en bekväm plats i bilen när ni ger er iväg. (Foto: Erlend Aas / NTB / SCANPIX / TT)
ANNONS

Hundvänliga resmål

Marcus Gustafsson och Johan Törnbohm, som har rest mycket med sin hund Inez, delar sina bästa resmål i Sverige, i Vagabond.

Orust – Orust är en av de största öarna på den svenska västkusten och ett fantastiskt resmål för hundägare.

Här kan du njuta av mysiga caféer, charmiga fiskelägen och natursköna vandringsleder. Orust är också känt för sina hundvänliga boenden och restauranger, vilket gör det enkelt att ta med din fyrbenta vän på äventyr.

Österlen – Österlen, beläget i Skåne, är känt för sina pittoreska landskap, charmiga byar och rika kulturarv.

Här kan du och din hund njuta av långa promenader längs sandstränder och genom äppelodlingar. Besök historiska platser som Ale Stenar, eller utforska konstgallerier samt hantverksbutiker i små samhällen som Simrishamn och Kivik.

ANNONS
österlen
Fina boenden behöver du inte leta länge efter på Österlen, även de som välkomnar hundar.
(Foto: Fotograferna Holmberg / TT)

Öland – Kör längs Kustvägen och missa inte den fantastiska solnedgången vid Jordhamn.

Även stopp som stenpyramiderna längs Lofta Kustväg, Byrums Raukar längre norrut, och en promenad i Trollskogen är måsten.

Höga Kusten – Höga Kusten är ett av Sveriges mest natursköna områden, känt för sina dramatiska landskap och sin vackra kustlinje.

Här finns många hundvänliga utflyktsmål, inklusive flera nationalparker och pittoreska byar. Området är idealiskt för vandring, med leder som erbjuder fantastiska vyer över hav samt skog.

Stockholm – Stockholm är en livlig och kulturell metropol med mycket att erbjuda både människor och deras fyrbenta vänner.

Djurgården är perfekt för långa promenader och picknickar. Stockholm har även flera hundvänliga caféer och restauranger, vilket gör det enkelt att njuta av stadslivet tillsammans med din hund.

Marcus och Johan driver Instagramkontot @hunderbarasverige, där de delar sina äventyr med Inez. Trots att Inez tråkigt nog gick bort nyligen, fortsätter deras resor med en ny fyrfota familjemedlem.

ANNONS

Se även:

Så får du din hund att bada i sommar. News55

Så gör du om du ser en hund i en varm bil. News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS