News55

Då tar tekniken hand om ditt husdjur

En katt på vift. Vill du veta vad din utekatt har för sig när den inte är hemma? Då kan du fästa en GPS-spårare på kattens halsband, det är en av alla tekniska prylar som finns för våra husdjur
Vill du veta vad din utekatt har för sig när den inte är hemma? Då kan du fästa en GPS-spårare på kattens halsband, det är en av alla tekniska prylar som finns för våra husdjur. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 sep. 2024Publicerad: 14 sep. 2024

Det finns en massa teknik som har skapats för att hjälpa oss ta hand om våra husdjur, allt från övervakningskameror till automatiska matskålar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Husdjur kan vara ett av livets stora glädjeämnen men vi måste ofta lämna våra älsklingar ensamma hemma mer än vi vill, därför är det tur att det finns en massa teknik som är till för att hjälpa oss att ta hand om våra husdjur, även när vi inte är hemma, det skriver Independent.

Mata och spåra

Foderautomater är otroligt praktiska. De gör att du inte behöver vara hemma för att dina husdjur ska få sin mat vid rätt tid. Dessa automatiska matskålar finns i alla former och storlekar. 

Det finns de som går på batteri och de som använder manuella timers, det finns också gott om smarta, internetuppkopplade alternativ.

Om du vill veta var din utekatt befinner sig finns det flera olika GPS:er som spårar den. De här smarta GPS:erna monteras på kattens halsband och loggar kattens aktivitet genom platsspårning.

Om du i stället vill veta hur mycket motion din hund får på sina promenader fins det även stegräknare.

ANNONS

Kattlåda och värme

Automatiska kattlådor är relativt dyra. De har inbyggda rengöringssystem som för bort smutsig kattsand och förvarar den så att den blir lättare att ta bort.

ANNONS

Det betyder att du slipper böja dig ner för att själv gräva bort använd kattsand, ett jobb som många kattägare ogillar.

En värmedyna eller en värmefilt till hunden eller katten är uppskattat när det är kallt ute. Det kan vara billigare att använda en värmefilt än att värma upp ett helt rum bara för att hålla ditt husdjur varmt.

Övervakning

Om du vill hålla ett öga på ditt husdjur när du inte är hemma kan du installera nästan vilken billig kamera som helst för övervakning av ditt hem.

För att få en mer givande övervakning av ditt husdjur kan du istället välja en kamera som är designad specifikt för husdjur.

Independent skriver att med exempelvis Petcube Bites 2 Lite kan du få den kamera du vill ha, men den här har också tvåvägsljud så att du kan ge ditt husdjur lite bekräftelse med din röst.

Dess verkliga försäljningsargument är att den också kan dela ut godsaker så att du kan belöna ditt husdjur för gott beteende även när du inte är hemma.

Det vanliga misstaget med hundens matskål

Att inte rengöra din hunds matskål efter varje användning kan innebära “betydande hälsorisker” både för dig och för din hund.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS