News55

Fetaste katten försökte fly rehab – fastnade

Katten Kroshik sitter fast i en skohylla. Den extremt feta katten Kroshik försökte rymma från rehabcentret han tagits till för att gå ned i vikt
Den extremt feta katten Kroshik försökte rymma från rehabcentret han tagits till för att gå ned i vikt. (Foto: Skärmdump från Spot on news internationals Youtubekanal)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 08 okt. 2024Publicerad: 08 okt. 2024

Den gravt överviktiga katten försökte rymma från rehabcentret som satt honom på diet och hårdträning, men han kom inte så långt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den ryska katten Kroshik kan vara världens fetaste katt, han väger 17 kilo och skickades till ett rehabcenter där han sattes på diet, det rapporterar TV4.

Kroshik föddes hemlös i den ryska staden Perm, men togs omhand av personal på ett sjukhus, där fick han bo i källaren och en anställd matade honom med brödsmulor, soppa, whiskey och kött.

Han bodde i sjukhusets källare i flera år, men hans liv var inte hälsosamt, när inte längre kunde gå blev sjukhuschefen orolig.

När volontärer från ett katthem i Perm hämtade honom vägde han 17 kilo. De flesta huskatter bör enligt experter väga runt 4,5 kilo, men storleken kan variera beroende på ras.

Fick träna på löpband

Den extremt överviktiga katten placerades på ett rehabcenter och det var där han fick sitt namn, Kroshik som betyder smulor.

På rehabcentret väntade en strikt diet och hårdträning, bland annat regelbunden träning på löpband som han fick göra i en vattentank för att minska belastningen på hans leder.

Men det verkar som om Kroshik inte gillade det här, han försökte nämligen rymma. Han kom dock inte långt, rehabcentrets personal tog honom på bar gärning när han fastnat i en skohylla.

ANNONS

“Han var extremt missnöjd när vi hittade honom förklädd till tofflor, men… efter en portion mat blev han lugnare”, skrev rehabiliteringsexperten Ekaterina Bedakova i ett inlägg i Telegram den 11 september, enligt New York Post.

Hoppas på nytt hem

På katthemmet hoppas personalen att Kroshik ska gå ned cirka 70 till 150 gram i veckan, han kom till rehabcentret för några veckor sedan och har redan gått ned två kilo.

Än har ingen visat intresse att bli Kroshiks ägare, men när han har gått ned i vikt vill förhoppningsvis någon adoptera honom.

Feta katter hjälper människor gå ner i vikt

Forskarna har upptäckt att överviktiga katter kan vara bästa källan till att bekämpa mänsklig fetma.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS