News55

Tre blivande pensionärers önskedrömmar

Många uppskattar den nyvunna friheten att som pensionär bestämma över tiden.
Det är många som uppskattar den nya friheten att kunna förfoga själv över sin tid. Kanske förverkliga drömmar man inte haft tid för tidigare. (Foto: GartenGG / Pixabay)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

En del oroas kanske inför pensionen och framför allt över vad de ska göra av all ledig tid. Här är tre blivande pensionärer som ser fram emot sina pensionärsliv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De uppskattar den nya friheten att kunna förfoga själv över sin tid. Med den nyvunna tiden är det samtidigt lättare att kunna göra saker man drömt om men inte haft tid till tidigare, enligt MåBra.

”Möjligheterna är oändliga

Att jobba som golfvärd i Portugal med vackert väder, gratis boende och golfbana verkar lockande. (Foto: Christer M/ Portugal)

Tina Ivarson, 58, flygledare, hör till dem som ser fram emot att penionera sig så tidigt som möjligt. Efter 30 år som flygledare känns det som om det är dax att pröva på något nytt, kanske ett säsongsjobb utomlands liksom döttrarna, som inspirerar. 

“Jag har jobbat som flyg­ledare i trettio år, och har förmånen att kunna gå vid 60. Jag har samma känsla som när jag tog studenten – det känns som att möjligheterna är oändliga”.

Hon jobbar gärna med hundar, men att jobba som golfvärd i Portugal med vackert väder och gratis boende och golf som en av hennes kompisar gör, är lockande. Möjligheterna tycks oändliga.

ANNONS

“Skriva en bok och göra resor med min van”

Den stora drömmen
Den stora drömmen var alltid att köpa en van, vilket Peter nu gjort. (Foto: Joe Nomias / Pixabay)
ANNONS

Peter Åström, 63 år och egen företagare gick i pension förra året och passade samtidigt på att flytta. Det var inspirerande med nya faser i livet. 

“För ett år sedan hände allt på en gång, jag både flyttade och gick i pension. Det var som att pånytt­födas, samma känsla som att flytta hemifrån, det finns ju så många möjligheter”.

Den stora drömmen var alltid att köpa en van, vilket Peter nu gjort. I sommar ska han åka med sin nya van till Lofoten och vandra. På lite äldre dar har han också funderat på att skriva en skildring om uppväxten i Jakobsberg och gänget han umgicks med. 

”Hyra boende utomlands och spela golf”

 Golfspelande är förstås också med på listan.
Golfspelande är förstås också med på listan. Liz började spela golf med tanke på pensionen och har fortsatt (Foto: Sisu Halland/ Pixabay)

Liz Lang, 65 år, ekonomiassistent, ska just gå i pension.

“Jag går i pension om bara några dagar. Nu är jag inställd på det, så det känns bra”. 

Inga stora planer som ska förverkligas. Liz vill bara njuta av den lediga tiden och läsa ännu mer än hon redan gör. Att träffa barnbarnen mer är självskrivet och något hon ser fram emot.

ANNONS

Tillsammans med maken vill hon gärna hyra boenden utomlands under lite längre perioder för att upptäcka nya platser. Golfspelande är förstås också med på listan.

Läs också:

Bästa semestern enligt vetenskapen

Så blev svensk camping en del av folksjälen

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS