Här är krogen som är värd en hel kanarieresa: Anno Domini i San Agustin. Jag har hyllat den förr men har inga problem med att göra det igen. Smördegsbakelsen med halstrad anklever i sås på fin sherry håller stilen, kunde vi konstatera i går.
Bäst i dag: fransk mat och spansk sol
Mest läst i kategorin
Det gick bara ett dygn på soliga södra Gran Canaria innan i var tvungna att återknyta bekantskapen med monsieur Jacques Truyol och hans gastronomiska institution.
Och belåtet kunde vi konstatera att allt är som förr på Anno Domini. Till och med priserna! Värt att tacka för.
Anklevern är ett givet val som förrätt. Och visserligen är jag ingen vinmänniska men kan inte låt bli att rekommendera den 30-åriga sherry man kan beställa till ankan: Noe Pedro Jiménez, en enastående smakupplevelse för det i sammanhanget låga priset 7:50 euro glaset.
Till varmrätt blev det en mjäll piggvarsfilé i cider- och purjolökssås. Och till dessert ett annat toppnummer: Crêpes Suzette.
Och som extra krydda kom monsieur Jacques in till kaffet och berättade med all sin franska, smittande inlevelse och erfarenhet hur man lagar den perfekta måltiden. Vi försökte suga i oss varje stavelse, så långt skolfranskan räckte.
Fransk mat och spansk sol – värre kunde det vara just nu…
Senaste nytt
RS-virus: Högre risk för äldre att bli allvarligt sjuka
RS-virus kan orsaka allvarlig sjukdom hos äldre. Här får du veta hur du kan minska riskerna och skydda dina nära under säsongen för luftvägsvirus.
Fem klick till signatur med Visma Sign
Visma Sign tar dig hela vägen från smidig e-signering till säker avtalshantering.