Blir det en maratonsittning framför TV:n i kväll? Är dryckerna kylda och tilltugget förberett? Om det senare inte är klart, så kommer ett kanontips här!
Bästa tilltugget till Eurovisionen!
Mest läst i kategorin
Plockade fram ett recept från kompisen Ulla, som blivit en schlager här hemma, när det ska lagas nånting riktigt gott till ölen, drinken, vinet eller fikat. En ansjovisrulle, som kräver lite jobb, men som är sagolikt god. Perfekt framför TV:n. Förbered den medan Frans & c:o laddar upp i Globen – och kvällen blir garanterat lyckad, hur det än går i tävlingen! Här är receptet:
Ansjovisrulle
Drinktilltugg, förrätt, eller till vickning.
6-8 portioner
50 g smör
1dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
½tsk bakpulver
3 st. ägg
2 tsk socker
Salt
Spadet från ansjovisen
Fyllning:
3 st. lökar som finhackas
1 burk ansjovis (125 gr)
1 dl persilja, hackad
2½ dl riven ost
Fräs smör och mjöl, späd med gräddmjölken. Koka någon minut. Ta bort kastrullen från plattan, rör ner äggulorna, salt och bakpulver. Till sist de hårt vispade äggvitorna som vänds försiktigt ner i smeten. Täck en långpanna med smort bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 20 minuter/250 grader. Lägg på ett bakplåtspapper om det blir för mörkt!.
Låt ”omeletten” svalna något innan den stjälps upp på ett nytt bakplåtspapper och en bricka eller dylikt.
Till fyllningen fräses den finhackade löken och strös över botten tillsammans med den hackade ansjovisen, sedan den hackade persiljan och den rivna osten.
Rulla ihop som en rulltårta.
Här kan man frysa den!
Vid servering skär man den (halvtinade) rullen i skivor och lägger på en smord plåt eller form. Strör sedan riven ost över och gratinerar ca 7 minuter i ugnen
(175 grader).
Lite ”pyssel” men värt besväret!