News55
Detta är en sponsrad artikel

Bästa tilltugget till Eurovisionen!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 maj 2016Publicerad: 14 maj 2016

Blir det en maratonsittning framför TV:n i kväll? Är dryckerna kylda och tilltugget förberett? Om det senare inte är klart, så kommer ett kanontips här!  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Plockade fram ett recept från kompisen Ulla, som blivit en schlager här hemma, när det ska lagas nånting riktigt gott till ölen, drinken, vinet eller fikat. En ansjovisrulle, som kräver lite jobb, men som är sagolikt god. Perfekt framför TV:n. Förbered den medan Frans & c:o laddar upp i Globen – och kvällen blir garanterat lyckad, hur det än går i tävlingen! Här är receptet:

005

Ansjovisrulle
Drinktilltugg, förrätt, eller till vickning.

6-8 portioner

50 g smör
1dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
½tsk bakpulver
3 st. ägg
2 tsk socker
Salt
Spadet från ansjovisen

Fyllning:
3 st. lökar som finhackas
1 burk ansjovis (125 gr)
1 dl persilja, hackad
2½ dl riven ost

Fräs smör och mjöl, späd med gräddmjölken. Koka någon minut. Ta bort kastrullen från plattan, rör ner äggulorna, salt och bakpulver. Till sist de hårt vispade äggvitorna som vänds försiktigt ner i smeten. Täck en långpanna med smort bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 20 minuter/250 grader. Lägg på ett bakplåtspapper om det blir för mörkt!.
Låt ”omeletten” svalna något innan den stjälps upp på ett nytt bakplåtspapper och en bricka eller dylikt.
Till fyllningen fräses den finhackade löken och strös över botten tillsammans med den hackade ansjovisen, sedan den hackade persiljan och den rivna osten.
Rulla ihop som en rulltårta.
Här kan man frysa den!
Vid servering skär man den (halvtinade) rullen i skivor och lägger på en smord plåt eller form. Strör sedan riven ost över och gratinerar ca 7 minuter i ugnen
(175 grader).

Lite ”pyssel” men värt besväret!

ANNONS