News55
Detta är en sponsrad artikel

Den här stockholmskrogen är toppen

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 13 juli 2016Publicerad: 13 juli 2016

Kan du rekommendera en bra krog i Stockholm? Det är en vanlig fråga, särskilt i turisttider. Och här kommer en rekommendation!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I går hamnade jag nämligen på landets kanske enda “gastropub”, The Flying Elk i Gamla Stan. Den var alldeles utmärkt.

Den drivs av Björn Frantzén, som också har sin tvåstjärniga finkrog i kvarteret bredvid. Här, på flygande älgen, är det meningen att man ska kunna äta läckert för ett betydligt lägre pris.

Och det kan man. Avsmakningsmenyn kostar 695 kronor, och för den pengen bärs det in rader av delikatesser. Som t.ex. ljummet ostron med flädergrädde och riven valnöt, rabarbermacaron med anklever, langos på blomkål med  rejäla klickar löjrom och andra goda saker, pilgrimsmusslor med tryfferad äggröra och oxribs glacerade med soltorkad tomatjuice, åtföljda av rostad vitlökoch confiterade tomater.

Vill man att notan inte ska springa iväg för mycket, kan man skippa vinpaketet, som kostar mer än maten och dricka en öl till de första rätterna och ett glas rödtjut till köttet. Det gjorde jag.

För den som bara längtar efter en rätt  finns bl.a. kyckling och fish and chips till bra priser, trots att de är tillverkade med extra finess och utsökta råvaror. Ett paradnummer, som ibland tar slut innan kvällen är över, är Frantzéns tryffelburgare, väl värd att rekommendera.

Recensionen av The Flying Elk i matbibeln White Guide var aningen njugg, tycker jag. Mitt betyg åt den här trevliga puben blir betydligt högre!

017

Gott på flygande älgen: glacerade oxribs med confiterade tomater och sallad med rostad vitlök.

ANNONS

 

ANNONS