News55
Detta är en sponsrad artikel

"Det är svårare att ta sig in i A-landslaget än att ta sig därifrån!"

Artikelbild
John Guidetti gjorde 1-0-målet när Sverige besegrade Danmark med 4-1 i U21-EM:s semifinal.
Ralf Edström
Ralf Edström
Uppdaterad: 27 juni 2015Publicerad: 27 juni 2015

Jag vet inte om mitt hjärta klarar av en sådan här match till. Men den lilla oron är den enda smolken i bägaren efter en helt fantastisk semifinal. Vilka goa killar vi har i U21-landslaget.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är kul att se hur mycket go som finns och hur vackert alla jobbar för varandra. U21-killarna har klarat av det varken herr- eller damlandslaget klarar av. De kontrollerar det defensiva spelet och det är nyckeln till framgången. Håkan Ericson har skapat laget enligt den svenska modellen att börja bygga bakifrån och sedan framåt. De defensiva mittfältarna Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark skulle lätt platsa i A-landslaget. Men tyvärr tror jag inte att det kommer att hända inom en snar framtid för det verkar som om det är svårare att ta sig in i A-landslaget än att komma därifrån.

Svensk fotboll måste våga spela in de yngre i landslaget. De borde ta in spelare från U21-landslaget. Där finns flera som redan visat att de är mogna för uppgiften och det skulle vara en förändring som svensk fotboll behöver. Som det är nu så är det alldeles för svårt för de yngre spelarna att slå sig fram. Själv var jag 19 år gammal då jag debuterade i A-landslaget. Numera verkar det finnas en gräns vid 24 års ålder för att göra debut.

Det som U21-landslaget visade upp igår var en enorm viljeinsats. Alla jobbar för varandra och de verkar ha kul på “jobbet”. Nu ser jag fram emot finalen för de här unga kämparna. Vi fick 1-1 mot Portugal i gruppspelet där det förekom en hel del italienska spekulationer om att matchen var uppgjord. Den som såg den matchen inser lätt att den spekulationen är heltokig för det var match från första till sista minuten.

På tisdag gäller det för Sverige att våga som de gjorde i den förra matchen. Då kommer vi att ha en chans för som det är nu kan vårt nya folkkära landslag bara vinna, och för att vinna måste de våga. Vi kan konstatera att det blir två lag med gott självförtroende som möts efter att de båda lagen vunnit sina semifinaler med 4-1 respektive 5-0. Hur det än går i matchen är jag säker på att det blir en sevärd final. Själv hoppas jag på en svensk seger. Det här laget förtjänar det. Och så hoppas jag att hjärtat håller förstås.

ANNONS