News55
Detta är en sponsrad artikel

Här är teorierna om prinsessans försvinnande

Artikelbild
Foto: TT/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
News55
News55
Uppdaterad: 22 mars 2024Publicerad: 22 mars 2024

Det har under flera månaders tid florerat rykten kring prinsessan Kate Middletons hälsa. På internet spekulerar folk efter att en tydligt manipulerad bild på prinsessan publicerats.

ANNONS
ANNONS

I slutet av december meddelade det brittiska kungahuset att Kate Middleton, prinsessan av Wales, skulle genomgå en planerad operation. Sedan dess har prinsessan dock inte setts till och allt fler konspirationsteorier har tagit fart på internet och sociala medier. Detta rapporterar bland annat SVT om.

Uppmärksammat manipulerat foto

På mors dag publicerade det brittiska kungahuset en bild på Kate Middleton och hennes tre barn. Det tog dock inte lång tid förrän fotot anklagades för att ha manipulerats. Kort därefter gick Kate Middleton ut på sociala medier och medgav att hon hade “experimenterat med fotoredigering”. 

Flera olika teorier

Det var inte många som köpte prinsessans förklaring till bildmissen, och konspirationsteoretikerna fick istället ännu mer vatten på sin kvarn. Vissa spekulerar i att Kate Middleton och prins William i hemlighet har separerat eller skiljt sig, något som bland annat Aftonbladet rapporterade förra veckan. Andra teorier är att prinsessan egentligen ligger i koma eller har dött. 

Anna-Maja Persson, utrikesreporter på SVT, menar att hovet har svårt att kontrollera narrativet på grund av den stora spridningen på sociala medier.

– Men ju i dag sprids de flesta ryktena på sociala medier – och det är mycket svårare för hovet att kontrollera, säger Anna-Maja Persson i en artikel där även den omtalade bilden syns.

ANNONS