News55
Detta är en sponsrad artikel

Här gör nyhetsankaret comeback i tv

Artikelbild
Anna Lindmarker var ett välkänt ansikte i tv-rutan i många år. Nu gör hon comeback på den fiktiva tv-kanalen TVSverige.
News55 Partner
News55 Partner
Uppdaterad: 04 okt. 2024Publicerad: 01 okt. 2024

Anna Lindmarker var nyhetsankare på TV4 i 26 år innan hon slutade förra året. Nu gör hon comeback i tv-rutan. Eller i alla fall på den fiktiva kanalen TVSverige. Anna är nämligen med i ett tv-klipp för den populära boken “Tigerns år”, som kretsar kring journalisten Lars Ferm som arbetar på just TVSverige under 1990-talet.  

Mest läst i kategorin

För många tittare är Anna Lindmarker ett välbekant ansikte från TV4:s nyhetssändningar, och hennes återkomst, om än inte i en riktig nyhetssändning, väcker starka nostalgiska känslor. Författaren Fredrik Lundberg, som arbetade på TV4 från slutet av 1990-talet och framåt, beskriver samarbetet med Anna Lindmarker som en självklar del av processen. 

Läs mer om “Tigerns år” och köp den hos Adlibris – just nu till kampanjpris

“Jag är så tacksam över att just Anna ville göra den här trailern. Det är något speciellt med den tidens journalistik vilket hon personifierar,” säger Fredrik Lundberg och fortsätter “När vi skulle spela in klippet för ‘Tigerns år’ var det ingen tvekan om att det var Anna vi ville ha med. Hon har en sådan ikonisk närvaro och att få se henne i en nyhetsstudio igen, även om det bara är för en fiktiv kanal, kändes helt rätt. Det var en sorts hyllning till en era som många minns med värme.”

Inspirerad av sina år på TV4

Fredrik Lundberg som själv har arbetat på TV4 under många år, har hämtat inspiration från sina egna upplevelser för att skapa en fängslande berättelse. 

Köp boken hos Adlibris – just nu till kampanjpris

 “Det var en period fylld av stora nyhetshändelser, men också en tid av omvälvande förändringar inom tv-branschen. I boken har jag återupplevt den eran genom den grävande reportern Lars Ferms ögon vilket känns både nostalgiskt och spännande.” Säger Fredrik Lundberg.

“Tigerns år”, som av Dagens Nyheter har beskrivits som den mest spännande boken just nu, erbjuder läsarna en blandning av spänning och nostalgi, där Lundberg skickligt väver samman fiktiva händelser med verkliga upplevelser från sin tid som journalist. 

En inblick i den undersökande journalistiken

Historien följer Lars Ferm, en grävande journalist som gör allt för att avslöja sanningen bakom försvinnandet av en grupp turister i Kongo, däribland två svenska kvinnor. Genom Lars Ferms ögon får vi en inblick i den farliga och ofta oförutsägbara världen av undersökande journalistik. 

Lyssna på boken på Storytel

“Det var viktigt för mig att förmedla den intensitet och de risker som kommer med yrket. Ferm står inför svåra moraliska val, samtidigt som han försöker navigera i en värld av politiska intriger och personlig fara,” säger Lundberg.

“Tigerns år” lockar både de läsare som har ett intresse för journalistik och de som söker en spännande och engagerande berättelse. 

Läs mer om boken och köp den hos Adlibris

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.