"Alla" pratar om den här krogen nu. Jag har mött tre stycken bara de senaste dagarna. Är den ny? Nä - jag har lyckats missa den i 38 år... Men nu har jag provat. Och den är värd sina lovord.
Hittade bästa krogen - efter 38 år...
Mest läst i kategorin
Mancini på Tunnelgatan i Stockholm har råvaror som få andra och lagar dem som nästan ingen annan. Utsågs till “bästa italienska krog” för ett drygt år sen. Och till och med vi som annars älskar svensk och fransk mat måste erkänna att Mancini är toppen. Hur White Guide har lyckats missa den är en gåta.
Kompisen Janne och jag åt lunch där i dag. Den här enkla förrätten – med bara två ingredienser – tog oss direkt till gastronomins översta höjder:
Vi följde upp med en torsk som var behandlad med sån ömhet att man ville fälla en lyckotår. Varpå både kropp och själ ropade på gott kaffe och en pytteliten chokladbit.
Märkvärdigare behöver det inte vara – när råvarorna är de bästa och handlaget mästerligt. Hit går vi igen – och det kommer inte att dröja 38 år till nästa gång.