News55
Detta är en sponsrad artikel

Hurra: Bondens bod har öppnat nära oss, med glada grisar och friska kor!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 30 juni 2016Publicerad: 30 juni 2016

Kvällens middag ser jag fram emot: gryta på grannens glada gris. Bondens bod har just öppnat bara några stenkast härifrån. Kor och grisar betar och bökar på ängarna utanför affären. Snacka om närproducerat!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I flera år har Kerstin och Micke Persson, som är gårdens sjätte generation, sålt korv och kött från de egna markerna på Lågarö. En av stamkunderna är den genomsympatiske internationelle skådisen Michael Nyqvist, som ofta tar båten från sommarstället utanför Norrtälje in till Södersvik på Rådmansö, handlar Perssons kött och gärna pratar bort en halvtimme.

I år bestämde sig paret Persson: nu kör vi i större skala, vi öppnar butik! Och sen en vecka tillbaka frestar de med lokalt naturbeteskött, ekologiska ägg, korv, roslagspotatis och grönsaker. Förhoppningen är att kunna hålla öppet även när sommargästerna dragit bort om en eller två månader.

004

Kerstin sköter butiken med hjälp av dottern Johanna. Men det är bara en del av allt jobb som ska göras på en modern men mindre bondgård. Djuren ska pysslas om, t.ex. ,så att de mår bra. Som tjuren Rune här:

001

Rune trivs

– Vi låter kossorna gå ute året runt med fri tillgång till foder. De har också alltid en fin ligghall att gå in i under årets kalla månader. Och på sommaren växer det gott om örter och blommor i hagarna, som ger ett smakrikt kött av bästa kvalité. Det syns att de trivs och mår fint. Och om djuren mår bra, gör vi det också!

003

ANNONS

Tre generationer Persson i Bondens bod: Kerstin, Johanna och Erik.

Jag älskar det här initiativet. Håller tummarna för att Bondens bod också blir många kunders!

ANNONS