News55
Detta är en sponsrad artikel

Längtar redan till nästa Mästerkock...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 05 apr. 2017Publicerad: 05 apr. 2017

Kaxigast vann. Sveriges mästerkock är slut, många har åsikter om programmet, men jag längtar redan till nästa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Klara Lind slog Gillis Thalbäck, och det var nog målfoto. Så fin mat de lagade, båda två!

Så såg det i alla fall ut i TV, och juryn var ju närmast lyrisk. En jury som gjort ett gott jobb, i takt med att programmet blivit bättre och bättre, med mer mat och mindre kringsnack än tidigare. Tack för det!

Och vad kul att ett av tävlingsmomenten i finalen var frukost! Själv är jag ingen stor frukostälskare, men när jag sitter här på nattkröken och har sett programmet i repris, längtar jag så intensivt till frukosten i morron, att jag undrar hur jag ska kunna sova. Det får nog bli en liten vända förbi kylskåpet…

Kul också att en annan tävlingsuppgift var fläskkotlett. Vis av erfarenheten kan jag intyga att det verkligen inte är lätt att få en kotlett perfekt. Jurykocken Marcus Ayjalay gav ett råd i programmet: Det går inte att steka den färdig i pannan. Den måste mogna färdigt efter en lätt stekning.

Klara  Linds pris blev att få göra en kokbok. Den är jag nyfiken på. Hon har också avslöjat att hon kanske inte är så kaxig som hon låtsats i TV. Och i sista programmet showade hon loss på ett nytt sätt och visade att det finns humor också hos Sveriges nya mästerkock. Men att spela lite kaxig har tydligen orsakat att hon fått ta emot en del dynga på sociala medier. Hallå, alla: sluta med sånt! Oavsett vem vi höll på, säger vi ett stort grattis, Klara!

ANNONS