News55
Detta är en sponsrad artikel

När julen kryper under kläderna

Artikelbild
STOCKHOLM 20031013
Aina Bergvall
Aina Bergvall
Uppdaterad: 23 dec. 2015Publicerad: 23 dec. 2015

Vissa högtider kräver röda rosor. Julen kräver röda trosor. På annat sätt kan man inte tolka tidningarnas annonser eller de otaliga reklamblad som dunsar in i brevlådan så här års. Och det ska naturligtvis inte bara vara röda trosor, det ska självklart vara en matchande behå också.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 

De här reklamkampanjerna riktar sig naturligtvis inte till den kundkrets som är expert på just damunderkläder – det vill säga kvinnorna själva.

      LÄS MER: Äntligen tar tjejerna över på SVT

Å nej, den siktar rakt in i mannens hemligaste vinklar och vrår. För det är allmänt bekant att märkvärdigt många damer föräras tjusiga små underfundigheter i vackra paket när tomten knackar på. Ofta betydligt dyrare plagg än vad de själva skulle kosta på sig. Dessutom är det, jag har det från säker källa, lätt så att storleken inte är helt rätt.

Mannen har nämligen handlat till drömbilden av kvinnan i sitt liv. Med resultatet att behån är för stor och trosorna för små. Kanske har han dessutom glömt att vända på trosan och därmed missat att det är en stringmodell, som han förvisso aldrig sett i sin egen hemmiljö annat än på bild. Byta? Jo, men då måste den ha plomberats i butiken. Det har inte skett.

      LÄS MER: Klä dig som din ålder

Rött är förvisso en trevlig färg, men inte alldeles praktisk på underplagg i alla lägen. Fast större problem än färgen blir det i regel med alla de små fina spetsar, rosetter, paljetter och andra finesser (svandun!!!) som kan beskådas till jul på de här frestande små tingestarna. Med lite otur förvandlas vacker spets, pärlor och andra prydnader till något som skulle kunna tolkas som en besvärlig hudåkomma på brösten – t-tröjor och andra överdelar är ofta både tunna och tajta.

En sidogren på avdelningen för damunderkläder är förstås också den där alla de vackra, skira, dyra nattlinnena hänger. Glöm flanellpyjamas och nattskjorta, tänk Baby Doll eller åtminstone Femme Fatale. Här hittar också många drömjulklappen till kvinnan där hemma, hon som är fullt upptagen med Ajax, dammsugaren, lussebullsbaket och sista julklappsinköpet, den obligatoriska sjalen till svärmor.

ANNONS

      LÄS MER: Hur mycket suger årets julklapp?

Och nu ska jag avslöja något som den manlige nattlinnesshopparen förmodligen inte har en aning om: detta är inte ett sovplagg. Vill din hustru ha ett sådant, kolla flanellavdelningen. De här läckra särkarna har skapats med en enda avsikt: att de ska åka av så snabbt det någonsin är möjligt. Gärna då i skenet av levande ljus, till smäktande musik och med ett glas champagne inom räckhåll.

Faktum är att jag har just ett sådant nattlinne. Slinkigt, med spetsar, slits i sidan. Djup urringning och spaghettiband. Jättesnyggt. Till råga på allt är det rött. Som gjort för julfirande, eller hur?

Men ingen kommer att försöka ta av mig det, vare sig i stor hast eller i lite mer stillsam takt.

Detta är alldeles säkert eftersom det nämligen, sorgligt nog, är alldeles förfärligt länge sen jag kunde få det på mig.

Somligt var faktiskt bättre förr.


Den här texten har tidigare gått att läsa på Aina Bergvalls blogg, Klimakteriehäxan.

ANNONS

Samma titel har också hennes första bok – och vill du läsa mer finns ”Att vara yngst är ett handikapp som går över”, om både privatliv och en 50-årig journalistkarriär.  Dessutom har av samma författare utgivits ”Dela lika”, en så kallad kapitelbok för 9-14-åringar.

ANNONS