Bort med pandemitristessen, nu lagar vi god påskmat! Först ut: en egen sill- och laxröra, lika lätt som god.
Detta är en sponsrad artikel
Påskgott 1: sillröra med laxrom
ANNONS
Mest läst i kategorin
Att laga mat är för många nästan det enda roliga som återstår i dessa tider. Därför är påsken mer än välkommen med ägg, sill, lax, lamm och annat gott. Här på bloggen kommer några trevliga idéer, och låt oss börja med en kul variant på gubbröra:
1 hårdkokt, hackat ägg
2 filéer matjessill (eller 12-18 bitar)
1 kokt och finhackad potatis
1 ½ msk finhackad rödlök, eller gul färsklök
2 msk lax- eller forellrom
1 msk majonnäs (helst Rydbergs alt. Hellmans)
1 msk crème fraiche
ANNONS
1 tsk dijonsenap och 1 tsk svensk senap, gärna sötstark
Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med grovmald peppar och lite salt. Servera på rågbröd.
Kallt öl är den självklara drycken till. Och kanske en påsksnaps.
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS