News55
Detta är en sponsrad artikel

Påskgott 2: Carros asiatiska påsktacos

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 mars 2021Publicerad: 31 mars 2021

Tacos till påsk? Kanske inte i vanliga fall - men med god lax blir det här en härlig rätt som pryder sin plats på påskbordet. Och som ungarna tycker om!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vår svärdotter Caroline bjöd på en fin tacosbuffé häromdan. Och eftersom huvudingrediensen är lax, tycker jag absolut att den funkar utmärkt till påsk.

För många seniorer är tacos nånting ganska nytt och rätt främmande. Men vi har hört att barn och barnbarn älskar det.

Själv åt jag faktiskt tacos för första gången hemma hos Carro och Kasper häromdan. Och den här varianten, med asiatisk touche, var fenomenalt god!

Gör en mangosalsa: blanda ett litet paket frysta mangotärningar med små bitar av ½ gurka, hackad avokado, en kruka koriander, chiliflkakes och saften från en lime. Lägg upp i en skål.

Lägg i en andra skål en sallad på cocktailtomater och rödlök. I en tredje lägger du späda spenatblad och i en fjärde färdigköpt eller hemgjord tomatsalsa. Du kan också komplettera med en skål crème fraiche och en med majskorn, det gillar barnen.

Gör laxbullar: finhacka ett par skivor färsk eller fryst lax och blanda ner 1 rått ägg, 2 msk ströbröd och 1 msk fisk-tacokrydda (märke: Santa Maria, då heter den Fish Taco Spice Mix). Forma bullar av smeten , doppa dem först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd. Stek i rejält med rapsolja tills bullarna blir gyllenbruna.

Låt matgästerna ta varsitt tortillabröd och lägga på önskad mängd av alla ingredienser, laxbullarna kan gärna skäras i mindre bitar. Sen rullar man ihop brödet, äter och njuter!

ANNONS

Till påsakfton har jag köpt lammentrecôte, som ska gratineras med gorgozola och serveras med en rödvinssky, haricots verts och råstekt vitlökspotatis. Håll tummarna för att det blir gott, så kommer receptet i morron!

ANNONS