News55
Detta är en sponsrad artikel

Skandal att SVT har noll koll

Artikelbild
Anna Books låt "Himmel för två" diskvalificeras från Melodifestivalen.
Leif Schulman
Leif Schulman
Uppdaterad: 05 feb. 2016Publicerad: 05 feb. 2016

Skandal! Stackars Anna Book! Två spontana tankar när jag ser den hastigt påkomna presskonferens som SVT skamligt tvingats hålla.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anledningen är alltså att det visar sig att den upphaussade Anna Book-comebacken med låten ”Himmel för två” tävlade för Moldavien för två år sedan. Samma låt! Hur kan det komma sig? Christer Björkmans krystade förklaringar med att lita på upphovsmännen avslöjar bara en sak- han har noll koll.

LÄS MER: Anna Book diskas från Melodifestivalen

Upphovsmännen skickade in låten till Moldaviens Melodifestival 2014. Det tog sig inte till final, men var med bland de 40 låtar som publicerades på nätet (och som fortfarande ligger kvar där). De trodde då att det var fritt fram att lämna in låten två år senare till den svenska uttagningen. Hur naiva får man vara? Noll koll.

Tittar man på SVTs hemsida för årets Melodifestival finns där en lista på alla som är inblandade i den gigantiska produktionen. Det är över 100 personer. 100 personer och ändå kan en sådan fadäs inträffa. Noll koll.

I går eftermiddag tvingades SVT meddela att man hade fel när man tog in Charlotte Perrelli som hjälp-programledare till nästa veckas Mello-uttagning. Perrelli är aktuell i TV-reklam och därmed diskvalificerad för ett sådant uppdrag. SVT låter henne nu istället uppträda som artist och ber om ursäkt. Noll koll.

Det finns en stor förlorare i detta – Anna Book. Stackars Anna Book. Jag har hört låten och tippade den som säker finallåt. Nu får Anna inte chansen att bevisa detta. SVT har förstört hennes stora comeback. Hur ska man någonsin kunna gottgöra detta? Hon är värd något mycket bättre.

      LÄS MER: Han skriver ny låt åt Anna Book

”Himmel för två” blev ett helvete för en.

ANNONS