News55
Detta är en sponsrad artikel

Skräddarsydda seniorboenden för ett bekymmersfritt liv

Artikelbild
News55 Partner
News55 Partner
Uppdaterad: 14 okt. 2024Publicerad: 14 okt. 2024

Trygghet, gemenskap och ett bekymmersfritt liv – det är vad många seniorer söker i sitt boende. För Bo och Cajs Marie Rangmar blev drömmen verklighet när de flyttade in i ett Bonum-seniorboende. Deras nya hem, skräddarsytt för personer över 55 år, har inte bara förenklat vardagen utan också öppnat dörren till en mer flexibel och social tillvaro. 

Mest läst i kategorin

Bo och Cajs Marie Rangmar har flyttat in i en nyproducerad seniorbostadsrätt från Bonum i centrala Västerås. Deras nya hem är en ljus och öppen lägenhet med en inglasad balkong, belägen på ett enda våningsplan istället för två som tidigare. 

”Det var en fyrarumslägenhet från början, men vi valde att ta bort en vägg så att det blev tre rum. Nu hänger kök och vardagsrum samman och det gör att planlösningen blir mer öppen och det känns jättestort”, säger Bo.

Konceptet Bonum från Riksbyggen riktar sig till seniorer över 55 år och är utformat med en djup förståelse för de behov som seniorer har i alla avseenden.

Nyfiken på Bonum? Läs mer här

Stefan Nilsson, Bonum.
Stefan Nilsson, Bonum.

“De flesta som flyttar till våra seniorbostäder är de som bott i hus men känner att arbetet med trädgård, målning och annat blir för arbetsamt och vill kunna fokusera på sig själva och sina intressen när de går i pension. För dem vill vi erbjuda ett boende som är nära till det de behöver, som livsmedelsbutiker, vårdcentraler och kommunikationer, och att boendet öppnar upp för samma livsstil som tidigare”, säger Stefan Nilsson, som är affärsutvecklare och specialist på Bonum.

“Med övernattningslägenhet för släktingar som kommer på besök, gemensamhetslokal där det anordnas gemensamma aktiviteter, Bonumvärdar som snabbt kan hjälpa till med tekniskt strul eller att ordna aktiviteter samt Riksbyggen som förvaltar boendet och sköter underhåll på fastighet och gård är målet att våra seniorer ska känna sig som hemma.”

Här är Bonums alla projekt

Trygghet och långsiktighet

Stefan konstaterar att kärnan i Riksbyggens filosofi ligger i känslan av trygghet och långsiktighet – ett åtagande som härstammar från företagets grundvärderingar och engagemang för att leverera mer än bara betong- och tegelstrukturer.

“Vi bygger för hela livet och anpassar våra boenden just till det liv man lever. En av Riksbyggens mest betydelsefulla innovationer är Bonum-konceptet, som är utformat specifikt för personer över 55 år och är mycket mer än ett lättskött och smidigt hem; det är ett boende där gemenskap och bekvämlighet står i fokus”, säger Stefan Nilsson.

Bo Rangmar anser att deras lägenhet är perfekt utformad för långvarigt boende. Med låga trösklar mellan rummen och avsaknad av trappor kan de tryggt stanna kvar även om de skulle behöva gåstol i framtiden.
“Man känner sig ju evigt ung förstås, men så småningom… Man vet ju inte”, säger Bobbo.

Så har Bo och Cajs Marie skapat sitt drömhem i Bonum

Bo och Cajs Marie Rangmar har funnit sin oas i sitt Bonumboende i Västerås. De trivs utmärkt i sin välplanerade och praktiska lägenhet, som de har anpassat efter sina behov. Paret uppskattar särskilt en unik fördel med sitt boende – närvaron av en dedikerad Bonumvärd.

“Vi ser en stor fördel med att ha en Bonumvärd som kan hjälpa oss att hänga upp gardinstänger eller vattna våra blommor när vi är ute och reser”, säger Bo.

För paret har denna service blivit en viktig del av deras nya vardag och inneburit en ökad trygghet. Utöver den praktiska hjälpen, njuter Bo och Cajs Marie av områdets naturliga charm. Paret uppskattar de vackra björkarna och promenadstigarna som leder till Mälaren. Bostadsrättsföreningen erbjuder också en aktiv gemenskap med en gemensamhetslokal där boende kan föreslå aktiviteter till Bonumvärden. På gården finns dessutom grill och boulebana för socialt umgänge, vilket bidrar till den trivsamma atmosfären som Bo och Cajs Marie nu kallar sitt hem.

“När vi tittar ut från vår lägenhet känns det som att vi är på landet, trots att vi bor mitt i stan. Vi får den här lantliga känslan och det tycker vi mycket om!”, berättar Bo entusiastiskt.

Allt detta kan Bonumvärden hjälpa till med. Läs mer här

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.