Roliga, enkla rätter... - det är Stefan bra på! Här är hans andra förslag, att roa sig med i karantänstider: frasig råraka med rom och surgrädde.
Stefans mat del 2: råraka med rom
Mest läst i kategorin
Stefan Bjur är kompis och mästerkock. Häromdan tipsade han om en matig macka med inlagd strömming, potatisskivor och kaviar-crème fraiche. I dag lockar han med den här läckra rårakan:
I receptet skriver han sikrom. Men självklart går det bra med annan rom. Om du har bunkrat duktigt inför ett längre hemmasittande kanske du har en liten burk löjrom i frysen? Den amerikanska kostar under hundralappen för 80 gram och räcker till två personer. Och i stället för gräddfilen kan man såklart ta crème fraiche eller smetana.
Råraka med sikrom, sur grädde och rödlök
4 personer
8 potatisar medelstora
1 tsk salt
Svartpeppar från kvarnen
Smör till stekning
Riv potatisen medelgrovt och smaksätt med salt och peppar.
Stek i rikligt med smör så att potatisen får ”skärgård”. Dvs. frasiga kanter.
Tillbehör
2 msk finhackad röd lök
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1 dl sikrom
1 dl gräddfil
4 rejäla citronklyftor
Servera rårakan rykande het med tillbehören.
Så långt Stefans förslag till förrätt, eller vickning. Nästa gång bjuder han på en finfin varmrätt!