News55
Detta är en sponsrad artikel

Synd och frosseri till middag i kväll - inte en endaste vitamin på tallriken...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 27 apr. 2020Publicerad: 27 apr. 2020

Jag äter massor av nyttigheter. Men nån enstaka gång måste man få synda. Som i kväll: inte en grönsak så långt ögat når. Bara bruna bönor, fläsk och korv. Och ett par matskedar stekflott över alltihop...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sallader, broccoli, blåbär, frukt, gurkmeja, råkost, nötter, örter, juicer, rotfrukter; antioxidanter och vitaminer i oändliga mängder… – visst försöker man vårda den härjade kroppen med sånt så ofta och så mycket som möjligt. Man känner sig duktig, och det är dessutom oftast väldigt gott. Men ibland vill man bara kasta ut alla goda föresatser genom köksfönstret. I dag var en sån dag. Jag ställde ner den här tallriken på middagsbordet med en duns och vrålade som ett trotsigt barn:

-Inte en vitamin i sikte!

Inget annat än livsmedelsindustrins såsiga men goda bruna bönor, förstärkta med lite extra sirap och ättika, knaperstekt fläsk och ett par skivor falukorv till extrapris. Och så stekflott direkt ur pannan över hela härligheten.

Och så gott det var att få frossa och synda! Jag kände en hämningslös frihet och tog en halvportion till.

Snälla dietisten: en gång är väl ingen gång?

ANNONS