News55
Detta är en sponsrad artikel

Tänk att få njuta - OCH vara nyttig...

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 feb. 2017Publicerad: 22 feb. 2017

Tänk så mycket en kyckling kan användas till! Den här robusta kycklinggrytan är inte bara hälsosam utan också väldigt god. Och svår att misslyckas med!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den unga TV-kocken Jessica Frej lagade en liknande gryta i Nyhetsmorgon i fyran häromdan. Och särskilt gillade jag hennes avspända attityd till sån här matlagning. Inget krångel, inget extraspring till butiken för nån ingrediens som saknas, inget mätande och vägande – utan: ta vad ni har hemma!

Själv hittade jag en lite finare kyckling från favoritlandet Frankrike, men det går förstås lika bra med en svensk bondkyckling. Styckade den grovt – lår, vingar, bröst och skrov – och fräste bitarna tillsammans med en handfull lätt krossade vitlöksklyftor i olivolja. Hällde på ett par deciliter vitt vin, vatten, en buljongtärning, några lagerblad, vitpepparkorn och bitar av diverse rotfrukter och grönsaker – i det här fallet morot, potatis, palsternacka, jordärtskocka, lök, potatis och några tomater. Började med de ingredienser som kräver längre koktid och la ner de andra på slutet. Kokade under lock en timme. Strödde hackad persilja över och åt med en hård ostmacka.

Kände mig inte bara mätt efteråt, utan ovanligt nyttig också. En mycket behaglig upplevelse…

ANNONS
Spela klippet

Analytikern: Så kan vi rädda fastighetsmarknaden

Efter en tid av utmaningar börjar fastighetsmarknaden sakta vända uppåt – men vad krävs för att den ska återfå sin fulla styrka? Fastighetsmarknaden börjar visa positiva tecken efter en tuff period av prisfall och låg aktivitet under 2022. Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, beskriver i E55 studio, dagens fastighetsmarknad som en återhämtning, men påpekar att […]