Hon har ingen kockutbildning - men i kväll blev hon Decenniets Mästerkock. Grattis, Catarina König! Här är mästarmenyn:
Vilken mästerkock - helt självlärd!
Mest läst i kategorin
Uppgiften i finalen av tävlingen mellan tidigare års vinnare av Sveriges Mästerkock var att skapa en meny inspirerad av bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Catarinas mat slog knockout på juryn:
- Förrätt: Gravad rödingtartar med rökt vaktelägg och dillmajonnäs
- Huvudrätt: Oxfilé rossini med madeirasås och hyvlad tryffel
- Efterrätt: Moussebomb med hallon och choklad.
Catarina, från Sigtuna, är helt självlärd, och att utan någon kockutbildning bli utsedd till decenniets bästa matlagare är varken mer eller mindre än en bragd.
– Min mamma sådde fröet. Hon är en duktig hemmakock och jag har ätit så mycket bra, vällagad mat under min uppväxt. Och jag fick aldrig nej om jag ville testa själv i köket – villkoret var bara att jag skulle städa ordentligt efter mig, berättar hon.
Årets tävling har varit härlig att följa. Stort fokus på matlagningen och skickliga deltagare. Själv har jag blivit så inspirerad att jag styrt stegen direkt till kylskåpet efter varje sändning. Men då har det förstås mest blivit en enklare kvällsmacka…