News55

Äldre man lurad på pengar - trodde det var barnbarnet

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 02 okt. 2021Publicerad: 02 okt. 2021

En äldre man i Ludvika kommun blev lurad på pengar, efter att hans barnbarns sociala medie-konto blivit hackat. Nu döms en 18-årig kvinna för bedrägeri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En äldre man i Ludvika kommun fick ett meddelande på appen Snapchat, från – vad han trodde var – sitt barnbarn. Men kontot hade blivit kapat av en 18-årig kvinna. Detta rapporterar Dalarnas Tidning. 18-åringen hade via det kapade kontot nått ut till ett flertal av barnbarnets kontakter, däribland hennes morfar, och bett om att få låna pengar. Den äldre mannen hade skickat 4500 kronor till personen han trodde var sitt barnbarn.

När barnbarnet sedan kontaktade morfadern och informerade om att hennes konto hade blivit kapat ringde han upp numret som han tidigare skickat pengar till. På andra sidan luren svarade en man som sa att han inte visste något om pengarna.

Efter kontakt med banken, som inte kunde stoppa utbetalningen, gjorde mannen en polisanmälan som senare ledde fram till domen mot den 18-åriga kvinnan. Hon dömdes för bedrägeri och ska betala tillbaka pengarna till den äldre mannen, samt 3500 kronor i dagsböter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS