Äldre par blev fastbundna och rånade i sitt hem

STOCKHOLM 2015-10-01
Brott, lag och straff, Människor, MänskligtNews55

I går kväll rånades ett äldre par på Värmdö utanför Stockholm. Paret ska ha bundits fast och därefter länsade tjuvarna deras hem på pengar och smycken. – De har utsatts för sparkar och slag, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens presstjänst till Expressen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Två män i 25-30-årsåldern jagas av polisen misstänkta för att ha bundit fast ett äldre par i deras hem på Värmdö och därefter stulit både pengar och smycken, det skriver Expressen.

Larmet kom 21.11 på torsdagskvällen. En man och en kvinna i 60-70-årsåldern hade blivit överfallna, bundits och därefter blivit rånade.

– De har utsatts för sparkar och slag och skadats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens presstjänst. Det talas om blessyrer. Men jag kan inte se att de har behövt uppsöka sjukhus. Jag har i alla inga sådana uppgifter, säger han till Expressen.

      LÄS MER: Tre äldrerån på en knapp halvtimme

Beväpnade med kniv och slägga

Enligt uppgifter till Expressen var förövarna beväpnade med morakniv och slägga. Paret ska ha bundits med buntband.

– Ja, det finns uppgifter om, men att de kommit loss efter ett tag, säger Sven-Erik Olsson. Det ska ha tagit bara någon minut för dem.

Efter att paret bundits ska tjuvarna ha stulit klockor, guldföremål och pengar innan de lämnade bostaden.

Ingen misstänkt är ännu gripen och enligt polisens signalement ska rånarna vara i 25-30-årsåldern, säger Sven-Erik Olsson:

– Det är inte mycket till signalement: Svart jacka, svart hår, svarta byxor, svarta skor och sjal över ansiktet, något kortare än den andre, avslutar han till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons