Årets julvärdar svarar på Arne Weises kritik

Arkivbild: Bertil Ericson / TT /
Celebriteter, Fritid, Inrikes, Människor, Mänskligt, Samhälle, TelevisionNews55

Både den förre julvärden Arne Weise och stora delar av det svenska folket har rasat över SVT:s beslut att inte direktsända årets julvärdar på julafton. Nu svarar Lotta Lundgren och Erik Haag på kritiken, det rapporterat Aftonbladet. – Det kändes inte som att julen i SVT var rätt program att gambla med, säger Lotta Lundgren.

Siri Hill

Annons

Annons

News55 har tidigare rapporterat om att SVT i år kommer att slopa direktsändningen av årets julvärdar, något som fick svenska folket att gå man ur huse. Erik Haag och Lotta Lundgren fick ta emot skarp kritik, bland annat från News55:s grundare Artur Ringart och den tidigare julvärden Arne Weise. Nu svarar Lotta Lundgren och Erik Haag på kritiken i Aftonbladet.

      LÄS MER: Artur Ringart: SVT sviker de ensamma i jul

Ville inte gambla

– När vi började diskutera med SVT insåg både vi och dem att det upplägg vi föreslog var lite väl komplicerat för att klara en direktsändning. Det kändes inte som att julen i SVT var rätt program att gambla med, säger Lotta Lundgren till Aftonbladet.

Erik Haag tillägger:

– Vi kunde inte berätta om julbordet på det sättet vi ville om vi skulle göra det i direktsändning. Det var inte en så stor sak för mig, jag var mest koncentrerad på att göra ett trevligt program.

Arne Weise har, med anledning av SVT:s beslut, hotat med att inte ringa och lyckönska julvärden innan sändning. Men för Erik Haag är det ingenting som står och faller med det.

”Det går bra om Arne Weise inte ringer”

– Det går bra om det blir så att Arne Weise inte ringer, säger Erik Haag.

Varken Lotta Lundgren eller Erik Haag har lagt ner särskilt mycket tid på att läsa alla reaktioner. Det är svårt att veta hur många som faktiskt är missnöjda, menar Lotta Lundgren.

– Det har varit lite hetsigt så jag har inte haft tid att engagera mig så mycket i den diskussionen. Sedan tänker jag alltid att det bor ju 10 miljoner människor i det här landet och det här är ett enormt stort program, så det är svårt att bedöma om det är någon som faktiskt tycker något eller om det är en handfull personer som kände för att tycka något, säger Lotta Lundgren till Aftonbladet.

Så hur ska då Lotta och Erik tillbringa julafton?

– Ungefär som resten av Sverige. Det är mycket med maten och att hålla igång hela julafton utan att det blir för stressigt och för tråkigt. Och utan att det blir för likt alla andra dagar. Jag står inför samma utmaning om resten av Sverige, avslutar Lotta Lundgren.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons