Arne Weise förd akut till sjukhus

Arne Weise på sin 80-årsdag.
STOCKHOLM 20100114
Celebriteter, Hälsa, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Medier, Sjukvård, TelevisionNews55

Arne Weise, 88, föll och skadade sig så illa att han fick åka akut till sjukhus. – Jag känner min våning som jag känner min egen ficka så jag tände inte och så snubblade jag och föll, berättar han för Aftonbladet.

News55

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var när Arne Weise skulle gå upp mitt i natten för att gå på toaletten som han föll och skadade sig illa i förregår natt. En bidragande orsak var troligen att han försökte ta sig fram i mörkret.

– Jag känner min våning som jag känner min egen ficka så jag tände inte, och så snubblade jag och föll. Jag har en käpp, men den tog jag inte med, säger Arne Weise till Aftonbladet.

Arne Weise skadade ansiktet i fallet – ”Det blödde som sjutton” – men tack vare att han bär larmknapp kunde han snabbt tillkalla hjälp. Därefter blev det ambulansfärd från hemmet på Gärdet i Stockholm till sjukhuset. Väl där blev det till att sy såret som uppstått i fallet. Fem stygn mellan ögonbrynen blev facit vilket kommer att resultera i ett ärr.

– Men det är ingenting att bry sig om i min ålder, säger Arne Weise.

      LÄS MER: Arne Weise: “Jag är väldigt svag”

– Jag mår bättre, det är ingen tvekan om det, men jag har en hemskt jobbig hosta. Jag har lite besvärligt med lungorna. Jag är 88 år gammal och då kommer krämpor av olika slag.

På senare år har Arne Weise drabbats av ett antal hälsobekymmer. För två år sedan åkte han på en dubbelsidig lunginflammation och strax därefter fick han veta att han hade hudcancer, något som han opererades för och som kunde konstateras var godartad.

– Skräcken var att den skulle vara elakartad. Då kan det sprida sig i kroppen och då är man körd, vad jag läst mig till. Men det kom in en glad och nästan dansande läkare som sa att den var godartad och inte hade spridit sig. Jag är totalt frisk, sa han då.

Arne Weise har tidigare även sagt att hans höga ålder gör att han blir rädd när han blir sjuk.

– Är man över 80 år gammal får man passa sig. Jag vågar inte titta mig i spegeln nu.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons