Bosse Parnevik fick aldrig träffa sin pappa

STOCKHOLM 20171212
Celebriteter, Fritid, lek och spel, Konst, kultur och nöje, Människor, Mänskligt, TelevisionNews55

Det var först när Bosse Parnevik fyllde 18 år som hans mor berättade att den man han vuxit upp med inte var hans riktiga pappa. Bosse berättade aldrig för sin mor att han redan visste, skriver Aftonbladet.

Anton Hagwall

Annons

Annons

När Bosse Parnevik fyllde 18 år berättade hans mor att den man, Gösta, som Parnevik vuxit upp tillsammans med inte var hans riktiga pappa, skriver Aftonbladet. Men det hade Bosse redan räknat ut tidigare.

– När jag läste om blodgrupper i skolan insåg jag att han inte kunde vara min farsa. Men han funkade ju bra som pappa ändå. Han var idrottsintresserad och vi hade mycket gemensamt, säger han till Nöjesbladet.

Bosse Parnevik berättade aldrig för sin mor att han redan förstått hur det låg till, och det var inte förrän han fyllde 35 år som Parnevik började intressera sig mer på allvar för sin bakgrund och började släktforska.

      LÄS MER: Bosse Parnevik: “Man är stolt”

Fadern hade två förhållanden

– Jag tänkte att mina barn kanske vill veta. Helmer och min mamma var förlovade. Ett halvår efter att jag föddes fick Helmer en son till. Och då förstår jag att mamma bröt med honom.

Bosse Parnevik hann aldrig träffa sin biologiske far Helmer, men det visade sig alltså att han hade en halvbror i livet. En kuriositet är att Parnevik har ytterligare en halvbror på mammas sida – som också heter Ulf. Han har alltså två halvbröder med samma namn.

En dag ringde Parnevik upp sin nyfunne halvbror Ulf och frågade vad hans pappa hette.

– ”Han heter Helmer Nordström”, fick jag till svar. ”Jaha, det hette min också”, sa jag då. Så sågs vi två dagar senare och umgicks i åtta år. Tyvärr gick han bort i cancer för några år sedan, säger Parnevik till Aftonbladet.

LÄS MER: Kollegorna minns Johannes Brosts värme

Hittade inte graven

Bröderna hann besöka faderns grav tillsammans, men det var nära att de inte hittade den. Parnevik berättar att han och hans dotter Jessica tillsammans med brodern Ulf hade planerat att lägga en krans på graven. Men det snöade och gravstenarna syntes inte. Trots att sällskapet hade förberett sig med borstar

– Där stod vi med våra borstar. Jessica tänkte ”för mig till graven”, körde ner borsten och precis där hon stod läste vi ”Helmer Nordström”. Det krävdes bara ett spadtag i snön, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

­– Under ”Stjärnorna på slottet” frågade jag Regina Lund vad hon trodde och hon svarade ”Det var nog Helmer som ville skämta”.

Upptäck vår ekonomisajt E55

LÄS ÄVEN: Glädjande överraskning för pensionärer
LÄS ÄVEN: Nytt Rut-förslag drabbar pensionärer
LÄS ÄVEN: 
Konflikt kring näthandeln från Kina

Annons

Annons

LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

 

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons