A-
A+

Då kan Sverige börja med vaccinering mot covid-19

Forskning, Hälsa, InrikesNews55

Sveriges vaccinsamordnare har gjort en bedömning om när vaccineringen mot corona kan inledas i Sverige. Det skriver Aftonbladet.

Rikard Jansson

Annons

Annons

– Om allt går enligt plan kan vi börja vaccinera mot covid-19 redan i januari, säger Richard Bergström som är Sveriges vaccinsamordnare enligt Aftonbladet. (betalvägg)

Uttalandet kommer efter att ett avtal om vaccin från läkemedelsjätten Pfizer blev klart går.

Helt spikad är dock inte tidsplanen eftersom han den närmaste tiden ska diskutera saken med regeringen och diverse experter, enligt tidningen.

Folkhälsomyndigheten kommer att avgöra vem som ska vaccineras först. Det förslag som uppges ligga på bordet nu är äldre har högsta prioritet men även de som arbetar inom äldreomsorgen och sjukvårdspersonal. Därtill andra riskgrupper. Inte mindre än 2,6 miljoner personer anses totalt ingå i de som räknas som prioriterade, skriver Aftonbladet.

Den stora massan kan dock få vänta till andra halvan av 2021. Richard Bergström påpekar att de första studierna inte inbegriper barn och unga vilket gör att det krävs mer data först innan vaccinering av denna grupp kan påbörjas.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.