News55
Detta är en sponsrad artikel

Därför hyllas Dolly Parton för nytt coronavaccin

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 21 nov. 2020Publicerad: 21 nov. 2020

Världsartisten Dolly Parton hyllas för sin inblandning i ett nytt coronavacccin som visat sig uppvisa 95 procents effektivitet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Storstjärnan Dolly Parton har nämligen personligen skänkt totalt en miljon dollar, motsvarande 8,5 miljoner kronor, till Nashville-baserade Vanderbilt Universitys forskning om coronaviruset. Det uppgav hon redan i april. 

”Min gamle vän Dr. Naji Abumrad, som varit involverad i forskning på Vanderbilt under många år, uppgav för mig att de gjorde spännande framsteg i forskningen om ett botemedel mot coronaviruset”, skrev Dolly Parton på Instagram i våras. 

Nu flera månader senare hyllas hon för sin medverkan i framtagandet av det nya vaccinet. Genom sin forskningsdonation har hon spelat en nyckelroll i att finansiera genombrottet för coronavaccinet.

Det är amerikanska läkemedelsjätten Moderna som gått ut med att deras preparat potentiellt kunde skydda till 94,5 procent mot covid-19. Dolly Parton har alltså inte stöttat det vaccin som Modernas rival Pfizer presenterat.

I en preliminär rapport finner man också Partons namn bland de som finansierat forskningssuccén hos Moderna. 

”Jag är bara glad att det jag gör kan hjälpa någon annan. När jag donerade pengarna till covid-fonden, ville jag bara att det skulle fungera. Det gjorde uppenbarligen det. Låt oss nu hoppas att vi får ett botemedel inom kort”, säger Dolly Parton till Today.

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS