News55

Därför ryter Suzanne Axell ifrån mot influencers

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 aug. 2021

Den tidigare “Fråga doktorn”-profilen riktar en känga mot dagens unga influencers. Det framkommer i en intervju med Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Suzanne Axell var länge den populära programledaren för “Fråga doktorn” i SVT. Men efter 18 år i programmet gick hon vidare. I våras ställde hon upp i “Let’s dance”, och genom sin medverkan hoppas hon ha inspirerat andra kvinnor. Det berättar hon för Expressen.

– Jag tycker det är viktigt att vi ställer oss upp och faktiskt ser när någon försöker. Man kan inte fega på allt i livet. Åker man ut så gör man. Jag har väl aldrig slängt i väg en pasodoble, säger hon till tidningen.

Axell riktar kritik mot utvecklingen på sociala medier, med en växande utseendefixering och jakt efter perfektion.

– Det verkar finnas ett sug efter att tjejer ska våga ta för sig lite mera. Alla influencers i all ära. Men jag tycker att det är kul när man använder huvudet också. Allt behöver inte handla om utseendet, säger Suzanne till Expressen och fortsätter:

– Man ska hela tiden se perfektion. Den är jag så förbannat trött på. Människor kan vara bra på en grej och dålig på en annan grej. Det gör mig inte till en sämre människa. Man ska gnälla när man är 26 år: ”åh, jag har fått en rynka” och så ska man göra nåt åt det. Jag hade en kompis som dog i cancer när hon var 31 år, då tycker jag man ska vara fantastiskt glad att man får hänga kvar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS