News55

Detta ångrar Paolo Roberto

Artikelbild
Foto: Claudio Bresciani / TT /
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 apr. 2023

Paolo Roberto berättar i podcasten "TV-fabriken" att han ångrar vad som hände efter sexköpet 2020.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Paolo Roberto greps i maj 2020 efter att ha köpt sex på Östermalm i Stockholm. Bara några timmar senare intervjuades han av Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon, en väldigt uppmärksammad intervju som han i efterhand ångrar.

– Jag tycker att det var fult, man var rätt sårbar och trött och så där. Jag hade inte gjort det med Jenny, jag borde ha förstått bättre än att låta henne göra det, säger Roberto i podcasten “TV-fabriken“.

Han förklarar att han inte hade någon mediestrategi men tänkte att det var bäst att erkänna och be om förlåtelse.

– Jag böjde på huvudet, bad om förlåtelse, visade strupen, jag tror alla som är katoliker förstod vad jag gjorde. Det här är min skuld, det finns ingenting att säga, jag erkänner allt och allt vad ni säger, jag håller med. Och sen döda mig eller förlåt mig. Det är vad jag har att säga om det.

Ska ha blivit regisserad

Enligt Roberto själv blev han regisserad under intervjun och fick direktiv om vad han skulle kunna säga.

– Den togs om ett par gånger. Hon påstår att det inte är så men de tog om den. De tog första gången och så frågade de massa saker och sa: Paolo du kanske ska säga så här. Så den vart inte som jag hade tänkt och så där. 

Jenny Strömstedt har själv inte kommenterat händelsen, men TV4:s ansvariga utgivare och programchef Johanna Thulin Bratten skriver till Aftonbladet och förklarar hur man resonerade inför intervjun:

ANNONS

”Han tackade först nej, men ringde sedan upp och ville bli intervjuad. Det är ovanligt att en person som erkänt den här typen av brott vill berätta. TV4 gjorde då bedömningen att intervjun hade högt allmänintresse och var relevant att publicera. Vi står fast vid den bedömningen och avstår som regel från att recensera intervjupersoner i efterhand”,

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS