A-
A+

"Domen gäller inte" - Aftonbladets svar på skadeståndet till Richard Herrey

Senaste NyttNews55

På onsdagen föll domen mot Aftonbladet efter att Richard Herrey stämt tidningen för ett uttalande på Twitter av en journalist på tidningen. Aftonbladet döms att betala 30 000 kronor till artisten. Men i själva verket är det tingsrätten som slarvat, säger Fredrik Lindén, informationsansvarig på Aftonbladet.

Gabriella Lahti

Annons

Annons

– Jag stämmer Aftonbladet för förtal eftersom de påstår något så befängt, som är ren förtal, och de vill inte be om ursäkt. Man kan inte säga vad som helst till andra människor. Det sade Richard Herrey till News55 i augusti efter att han lämnat in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt.

I ansökan står det att Richard Herrey stämmer Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal efter att en av tidningens kulturjournalister pekat ut honom som rasist på Twitter.

”Domen känns naturligtvis bra”

På onsdagen föll domen mot Aftonbladet – 30 000 kronor ska betalas ut till artisten som skadestånd.

–  Ja, det känns naturligtvis bra, trots att inte Aftonbladet har hört av sig överhuvudtaget med en ursäkt, säger Richard Herrey till News55 som når honom strax efter beskedet.

– Inte heller har de skickat in ett yttrande till tingsrätten, så jag vet inte om det betyder att de helt enkelt erkänner. Men om man inte svarar på en stämning så blir det som ett erkännande.

Tingsrätten har slarvat – domen gäller inte

Men det som verkade vara ett ignorerande från tidningens sida har nu visat sig vara ett misstag.

– Tingsrätten har slarvat, säger Fredrik Lindén, informationsansvarig på Aftonbladet.

Han berättar att instansen har missat att registrera Aftonbladets inkommande svar. Domen gäller alltså inte.

– Tingsrätten jobbar nu febrilt med att ordna upp misstaget, säger Fredrik Lindén.

I tingsrättens dagbok står det att domaren Douglas Hamilton ringde tidningens advokat under onsdagen och erkände domstolens misstag, det skriver GP.

Vad som händer härnäst är oklart eftersom domen inte bara kan tas bort. Däremot kan man ansöka om återvinning och inhibition. Enligt domstolens dagboksanteckning ska advokaten återkomma med besked om hur Aftonbladet tänker göra.

      LÄS MER: Herreys domstolsseger mot Aftonbladet ogillas

 

Gabriella Lahti
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.