A-
A+

Elisabet Höglund: Därför är kulten kring Tegnell pervers

Elisabet Höglund anser att kulten kring Anders Tegnell är pervers. Foto: Mikael Andersson / SCANPIX
InrikesNews55

Journalisten Elisabet Höglund tycker att kulten kring statsepidemiolog Anders Tegnell är pervers. Det skriver hon på sin blogg.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Det är efter Björn Olsens sommarprat i P1 som Elisabet Höglund har skrivit ett blogginlägg. Olsen är professor i infektionssjukdomar och har kritiserat den svenska coronastrategin, statsepidemiolog Anders Tegnell och hur medierna idoliserat Folkhälsomyndigheten.

Elisabet Höglund, som följt Folkhälsomyndighetens presskonferenser sedan 20 mars, är också kritisk till hur medierna arbetat och framför allt hur medierna förvandlat Anders Tegnell till rockkung, superkändis och mediafenomen.

På sin blogg menar hon att det är en “fullkomligt pervers kult som växt sig allt starkare” och som är både helt osannolik och oacceptabel.

“Detta om något borde de svenska medierna skämmas över. De borde rannsaka sig själva för sina glorifierande övertramp. Mediebevakningen blev under coronapandemin precis lika galen som under andra stora mediahändelser”, skriver Elisabet Höglund som bland annat tänker på #Metoo.

Läs hela blogginlägget här.

Du vet väl att du numera kan kommentera våra artiklar. Vad tycker du? Gör din röst hörd i våra artiklar!

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!