News55

En folkkär tv-duo går nu skilda vägar

viaplay
News55
News55
Uppdaterad: 06 mars 2022Publicerad: 06 mars 2022

Efter hela 27 år tillsammans och mängder med mästerskap delar nu ett välkänt radarpar på sig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under söndagen så kunde Sportbladet avslöja att den folkkära duon Claes Hellgren och Robert Perlskog nu har gjort sin sista handbollsmatch ihop. Detta med anledning av att Perleskog lämnar Viaplay. Tillsammans har de sänt 40 handbollsmästerskap ihop och har varit ett slags soundtrack i svensk tv.  

– Jag är så tacksam för allt jag lärt mig av, och fått uppleva med, Robban, säger Hellgren. 

Avtalet som Perlskog haft med Viaplay (eller Nent Group som bolaget heter) kommer inte att förlängas. Såhär säger Fredrik S Johansson, PR-chef för sporten på Nent Group om beslutet: 

– Ett redaktionellt beslut har tagits för att göra ett skifte nu som vi hoppas ska kunna stärka oss framåt. Robert har gjort ett mycket bra jobb hos oss under flera år och mästerskap, och varit uppskattad av många av våra tittare. Men detta är ett beslut som redaktionen är trygg i. 

Ett samarbete med Hellgren kommer dock att fortsätta, till exempel kommer han att fortsätta göra Champions League i vår.  

Den omtyckta duon fick avsluta med flaggan i topp då deras sista sändning var det första svenska guldet på 20 år när de tillsammans kommenterade herrarnas EM-final i januari i år. Hellgren sammanfattar åren tillsammans såhär: 

– Det är så många oförglömliga minnen – från plintarna i Akureyri 1995 till VM-finalen 1999 i Kairo inför en otrolig publik och ett svenskt guld… det leende landslaget i Merano-VM 2001, Globen i EM 2002, den sensationella framgången i VM 2021 och den otroliga avslutningen i EM 2022.

Författare: Jessika Bouveng

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS